Indeks Članka

zl10_02.jpgSv. Alojzije
ŽUPNI LIST POPOVAČE
Br.10
POPOVAČA, BOŽIĆ 2008.
 

 

 

zl10_01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 SRETAN  BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I NOVA 2009 GODINA
 
    U punini vremena dogodio se događaj Božjega dolaska u svijet i u povijest roda ljudskoga. Kad je božanska Osoba, vječni Sin Očev, rođen od Oca prije svih vjekova, Svjetlo od Svjetla, u krilu Djevice - Majke Marije, usvojio našu ljudsku narav i postao čovjekom za nas, dogodio se zaista Božji silazak k nama da mi ljudi budemo oslobođeni od grijeha i ponovno uzdignuti u dostojanstvo sinova i kčeri Božjih.
   To je sadržaj i smisao božičnog blagdana! Bez Isusa i njegove Majke Božič bi bio besmislen. Iskreno i radosno možemo slaviti Božič samo iskrenom vjerom u otajstvu Božje ljubavi. Među ljudima "se pojavila dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga…da opravdani njegovom milošču, budemo, po nadi, baštinici života
vječnoga" (Tit 3,4;7).
   To je razlog da Božič unosi u duše radost, među ljude dobrotu a mir u savjesti ako se uistinu slavi s punom vjerom. "Pojavila se, doista, ljubav Božja, spasiteljica svih ljudi; odgojila nas je da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu…"(Tit 2,11-12). To je program obračenja u promjeni naših misli i shvačanja; to je program života kojim se mijenja svijet i ljudska zajednica; to
je poziv svima nama da uprisutnimo u svoj narod istinu i pravednost, poštenje i ljubav.
    Problemi su sve teži, krize sve dublje, teškoče života gotovo nepodnošljive. Krivi putovi odvode čovjeka u tjeskobe iz kojih ne vidi izlaza. Ne može se graditi ni život osobe ni život obitelji ni život naroda i bilo koje ljudske zajednice bez pravih vrijednosti duha, srca i savjesti. Iskustva su tragična. Mi vjernici vjerujemo da je Isus Krist svojom Božjom stvarnošču doista naš Put, Istina i Život (usp. Iv 14,6 ).
    Prihvačajmo Spasitelja u svoj život s Marijom. Ona ga je,
 
- sva Bezgrešna i sva Božja prihvatila kao Dar neba u naše ime i za svakoga od nas. Ona ga želi darovati svakome od nas: djetetu, mladiču, djevojci, ocu obitelji i majci, starcu i starici; ona ga pruža svakom čovjeku: bolesnom, klonulom, osamljenom, umornom, grešnom i očajnom. Neka svakom svojom molitvom pomogne da prihvati svim srcem svoga Spasitelja!
    Draga bračo i sestre, ovom prilikom zahvaljujem svima zajedno i svakom pojedinom za učinjeno dobro svim potrebnima, osamljenima, prisutnima raznim nevoljama. U ime svih pomognutih, utješenih, zaštičenih zahvaljujem svima koji čine dobro. Toplo zahvaljujem za vaše priloge u novcu i u naravi. Posebno veliko HVALA vama koji pomažete izgradnju našeg "Pastoralnog centra bl.Alojzija Stepinca".
    Pod molitvenim okriljem Majke Božje i sv. Alojzija Gonzage pođimo u Novu 2009 godinu. Pratio vas svakog pojedinog Božji blagoslov na vašim putovima, vašim domovima, u vašem radu i životu!
Nikola, župnik
zl10_03.jpg