Indeks Članka

zl6_01.jpgSv. Alojzije
ŽUPNI LIST POPOVAČE
Br.6
POPOVAČA, BOŽIĆ 2005.

zl6_05.gif

 

 

 

 

 

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2006. GODINA

 

 
Svim vjernicima i prijateljima naše župe: djeci i mladima, očevima i majkama, starcima i staricama, bolesnicima i patnicima od srca želim
SRETAN BOŽIĆ I NOVU 2006. GODINU !
Usprkos raznim životnim križevima, tjeskobama i iskušenjima koja pogađaju pojedince i obitelji, ipak neka događaj Božiča u srce svakoga od vas, draga bračo i sestre, unese utjehu, nadu i radost. I nama, baš u ove dane, Božji glasnik iz Betlehema upučuje istu radosnu vijest: Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin (Lk 2,10-11). Božič je blagdan največega dara koji je čovječanstvo primilo u svojoj povijesti. Taj je Dar sam Bog koji nam je došao u naravi čovjeka, rođen od Djevice Marije. Za nas je Riječ tijelom postala (Iv 1,14). Druga božanska osoba Presvetog Trojstva pojavila se me u ljudima kao čovjek, da bude Spasitelj čovjeka. To je doista najljepši dar Očev! Bog je tako ljubio svijet… (Iv 3,16).
Tako Božič postaje i blagdan tople, srdačne zahvalnosti koju
 
narod Božji izražava Bogu raspjevanim božičnim pjesmama, primanjem svetih sakramenata, radosnim slavljenjem Euharistije, darežljivošču prema potrebnima. Nikada nečemo biti dovoljno zahvalni za toliku Božju ljubav prema nama.
Božič je blagdan koji nas potiče na zahvalnost prema ljudima koji nam dobro čine. Zato, draga bračo i sestre, ja, vaš župnik, od srca vama zahvaljujem za sve dobro što ste tijekom ove godine činili jedni drugima, posebno bolesnicima, siromašnima, osamljenima i žalosnima.
Od srca vam zahvaljujem za vašu velikodušnost koju ste očitovali meni, vašem svečeniku, a isto tako ulažuči svoje darove i svoj rad za uzdržavanje svoje župne crkve i izgradnju novog pastoralnog centra. Bez vašeg razumijevanja i bez vaše pomoči ne bismo mogli postojati. Hvala vam!
Svoju zahvalnost pratim molitvom za vas da vas Božja zaštita čuva od svakoga zla i da vas u novoj 2006. godini prati Božji blagoslov.
Vaš župnik Nikola
zl6_06.gif