Indeks Članka

{mosimage}Sv. Alojzije
ŽUPNI LIST POPOVAČE
Br. 1 POPOVAČA - BOŽIĆ 2003.

"Neka Isus bude središtem i vaše obitelji"

DRAGA OBITELJI, RODITELJI I DJECO!

 

 
    Kažu ljudi da je Božič obiteljski blagdan. Unosi u obitelj toplinu zajedništva i ljubavi, a središte i izvor te ljubavi je Božansko Dijete u jaslama - Isus Krist.
    Božič nas upučuje na događaj koji se zaista dogodio kao Božji dolazak k ljudima, Božji silazak u povijest, Božja objava ljubavi utjelovljenjem Vječne Riječi. Bog je postao čovjekom za čovjeka da ga oslobodi od grijeha, da ga učini sinom Božjim, da mu udijeli božanski život milosti u svetosti i ljubavi. Sam Isus reče Nikodemu: "Uistinu, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni"
(Iv 3,16)
    Isus svojim dolaskom pruža čovjeku mogučnost da bude novi čovjek koji živi u novom odnosu vjere i ljubavi s Bogom i s Čovjekom. Obnova pak čovjeka je obnova najintimnijeg ljudskog zajedništva - obitelji.
    Bog se uprisutnio kao čovjek u najsvetlijoj obiteljskoj zajednici, rođen od Djevice Majke  povjerivši se očinskoj zaštiti i skrbi djevičanskog Josipa.
 
 Tako je Nazaretska obitelj najsvetija obitelj jer je Bog u njezinom središtu i u njezinom zajedništvu. Neka proslava Božiča u vašoj obitelji bude usredotočena na događaj Isusova dolaska koji želi posvetiti vaše zajedništvo; želi vas povezati u čistoj i nesebičnoj ljubavi u kojoj če djeca živjeti i rasti da uistinu budu djeca Božja.
    Stoga i vašu obitelj pozivam da se odazove da naša župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači napreduje duhovno i materijalno. Čitajte i razmatrajte Sveto Pismo, njegujte zajedničku obiteljsku molitvu i budite revni nedjeljom i blagdanima na svetoj misi. Svoju djecu šaljite na vjeronauk.
    S tim mislima vam od srca želim uistinu SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ! Neka Isus Krist bude vaš mir. Prihvatite ga iskrenom vjerom i povjerite mu svoj život. "Doista, on je Mir naš!" (Ef 2,14). U tom Miru proživjeli složno i blagosljovno novu godinu 2004.
Uz srdačan pozdrav želim vam Božji blagoslov.
 

Župnik