Indeks Članka

{mosimage}Sv. Alojzije
ŽUPNI LIST POPOVAČE
Br. 2 POPOVAČA - USKRS 2004.

USKRSNU ISUS DOISTA, ALELUJA!!!

Dragi vjernici!
Nalazimo se u vremenu raznih previranja i dogodovština. Prijeti nam opasnost da nas to i takvo vrijeme "proguta" u svojoj prolaznosti, a da to ni ne primjetimo.

Dok se ovih dana spominjemo muke, smrti i uskrsnuča Gospodina našeg Isusa Krista, zastanimo na trenutak sami pred sobom! Ostanimo u šutnji i osluškujmo šutnju koju je zaista danas teško nači u ovom svijetu. Sjetimo se što je sve za nas prošao Gospodin na ovoj zemlji... Dao je svoj život kako bi uništio naše grijehe i time nas otkupio od vječne propasti. On je darivao Sina svoga kako bi ponovno digao palog čovjeka iz prašine, iz današnjeg svijeta...

Stoga se odvažimo i stanimo pred sebe, udahnimo i odlučimo... Odlučimo da čemo ovaj svijet činiti ljepšim i boljim slijedeči stope našeg Uskrslog Gospodina. Njemu dajmo slavu, hvalu i čast donoseči ljudima oko sebe uskrsnu radost koju su žene prenijele apostolima i svijetu. Kliknimo zajedno "Aleluja", proslavimo ime Gospodnje i unesimo mir u ovaj svijet u koji je svoj mir unio i Uskrsli rekavši "Mir Vama"! Neka svi po našoj Vazmenoj pjesmi doznaju da Krist ponovno živi u ovome svijetu i da vječno sije mir i dobro!
Ovim riječima i svim drugim iskrenim željama, neka Vam je

SRETAN I BLAGOSLOVNJEN BLAGDAN KRISTOVA USKRSNUĆA!!!


Vaš župnik