Indeks Članka

zl8_01.jpgSv. Alojzije
ŽUPNI LIST POPOVAČE
Br.8
POPOVAČA, BOŽIĆ 2006.
 

zl8_02.jpg

 

 

 

 

SRETAN BOŽIĆ

Dragi vjernici, bračo i sestre!

    Ja, vaš župnik, povezan s vama u božičnoj vjeri i radosti, srdačno vam čestitam blagdan Rođenja Spasitelja našega Isusa Krista od Bl. Djevice Marije.
Sin Božji je došao na Zemlju da nam bude Put, Istina i Život ( Iv.14,6 ).
    Neka to On uistinu bude vama, draga djeco! Vama mladiči i djevojke! Vama očevi i majke! Vama starci i starice! Vama bolesnima, osamljenima, patnicima! Neka vam svima Božič bude blagdan duše i srca da u čistoj savjesti doživite pravu radost, Božji mir i djelotvornu ljubav prema svakom čovjeku.
    Uz iskrenu čestitku ovom prigodom vam posebno zahvaljujem za vašu velikodušnost i dobrotu koju ste svjedočili pomažuči potrebnima. Zahvaljujem vam za vaše molitve, prinose za uzdržavanje vaših crkvenih objekata, izgradnju novih i što ste se sjetili mene, svoga svečenika, posebno prigodom srebrnog svečeničkog jubileja. Hvala vam za naša župna hodočašča u domovini i izvan nje. Još nam odzvanjaju u ušima riječi s našeg prvog hodočašča na pragove sv. apostola u Rim, a uputio ih je nasljednik sv. Petra, sadašnji papa Benedikt XVI : Srdačno pozdravljam hrvatske hodočasnike, a osobito vjernike iz župe svetoga Alojzija Gonzage iz Popovače. Predragi, pred blagdan rođenja Blažene Djevice Marije molimo da naš, po vjeri preporođeni  život, bude radosno služenje Bogu! Hvaljen Isus i Marija!
    Molimo da ta radost i taj mir ispunjavaju dušu svakoga od nas i da se preliju zl8_03.jpgu naše zajedništvo, u sve naše odnose s drugim ljudima i međusobno.
    Natječimo se u dobru i dajmo svjedočanstvo da je Božje kraljevstvo u nama, a to su plodovi Duha: Ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. ( Gal 5,22-23 )
Pratio vas u novoj 2007. godini blagoslov Oca i Sina i Duha Svetoga!

Vaš župnik
Nikola Sanjkovič