Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
26.07.
Joakim i Ana roditelji BDM
Utorak
27.07.
Klement Ohridski, Klemo
Srijeda
28.07.
Prohor, Nikanor, Viktor I., Nazarije
Četvrtak
29.07.
Marta; Flora; Blaženka
Petak
30.07.
Petar Krizolog; Rufln; Anđa
Subota
31.07.
Ignacije Lojolski; Vatroslav
NEDJELJA
01.08.
18. KROZ GOD.Alfons Liguori; Vjera; Nada

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 25. srpnja 2021.]
UKRATKO: ublažene preventivne mjere, dan starijih osoba, sveta Ana u Osekovu, hodočašće u Osekovo, čišćenje crkve za I. grupu, hodočašća (Aljmaš, Marija Bistrica, Međugorje)

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.

Dan starijih osoba: papa je ovu nedjelju ustanovio kao Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Svoje molitve za stare župljane priključit ćemo molitvama hodočasnika koji u ponedjeljak hodočaste u Osekovo za svetkovinu svete Ane, Isusove bake.

Proslava svete Ane u Osekovu: trodnevnica uoči blagdana je u 18 sati, na sam blagdan 26. srpnja svete mise su u 11 i 18 sati. Svetu misu u 11 sati predslavi sisački biskup, večernju misu u 18 sati naš popovački župnik.

Hodočašće svetoj Ani u Osekovo: na blagdan svete Ane, 26. srpnja, imat ćemo hodočašće vjernika u Osekovo. Okupljanje je u 16:00 sati (ne u 16:30 sati) ispred župne crkve u Popovači i upućujemo se pješke u Osekovo. Dolazimo na večernju svetu misu koja je u 18 sati. Molimo zainteresirane neka se prijave u sakristiji ili župnom uredu.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 30. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Hodočašće Bratovštine u Aljmaš i Vukovar: u subotu, 31. srpnja, članovi Bratovštine i simpatizeri idu na hodočašće u Aljmaš i Vukovar. Polazak je u 5:30 sati ispred župne crkve, povratak u Popovaču oko 20 sati.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 21. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 50 kuna za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu.

Hodočašće u Međugorje: župa Osekovo organizira hodočašće u Međugorje dana od 24. do 26. kolovoza. Cijena prijevoza i smještaja je oko 600 kuna.