Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
18.07.
Aurelija;Zora;Zlatka;Makrina
Utorak
19.07.
Ilija prorok; Margareta; llijana
Srijeda
20.07.
Lovro Brindiški, Danijel pr., Dane, Danica
Četvrtak
21.07.
Marija Magdalena; Manda
Petak
22.07.
Brigita; Apolinar; Valerijan
Subota
23.07.
Kristina; Mirjana; Kunigunda; Branko; Marcelina
NEDJELJA
24.07.
17. KROZ GOD.Jakov, apostol; Kristofor

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 18. srpnja 2021.]
UKRATKO: ublažavanje preventivnih mjera, čišćenje crkve za VII. grupu, uređeno mediteransko bilje, izrađen oltarnik Majke Božje, proslava svete Ane, hodočašće u Osekovo, pregledani spisi vjenčanih.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 23. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Uređeno mediteransko bilje: u petak, 16. srpnja, uređeno je mediteransko bilje u župnom dvorištu. Lavanda i smilje su u procesu sušenja kako bi se upotrijebili za proizvode kreativne radionice koje ćete moći nabaviti i tako pomoći župnom Caritasu.

Izrađen oltarnik Majke Božje: postavljen je oltarnik za pomoćni oltar kipa Majke Božje. Na oltarniku je uvezen natpis: Majko Božja Garička, moli za nas. Odakle taj zaziv? Isti zaziv napisan je na najveće zvono naše crkve.

Proslava svete Ane u Osekovu: trodnevnica uoči blagdana je u 18 sati, na sam blagdan 26. srpnja svete mise su u 11 i 18 sati. Svetu misu u 11 sati predslavi sisački biskup, večernju misu u 18 sati naš popovački župnik.

Hodočašće svetoj Ani u Osekovo: na blagdan svete Ane, 26. srpnja, imat ćemo hodočašće vjernika u Osekovo. Okupljanje je u 16:30 sati ispred župne crkve u Popovači i upućujemo se pješke u Osekovo. Dolazimo na večernju svetu misu koja je u 18 sati. Molimo zainteresirane neka se prijave u sakristiji ili župnom uredu.

Pregledani spisi vjenčanih župljana: ovaj tjedan pregledani su spisi vjenčanih na području naše župe. Nadopunjeno je oko 50 parova kojima je sada vjenčanje upisano u maticu krštenih ili su obavijesti o njihovom vjenčanju ponovno poslane župama gdje su se krstili.