Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
21.06.
Alojzije Gonzaga; Vjekoslav
Utorak
22.06.
Ivan Fisher; Toma M.
Srijeda
23.06.
Josip Caf.; Sidonija; Zdenka
Četvrtak
24.06.
ROĐ. IVANA KRSTITELJA
Petak
25.06.
Adalbert; Vilim; Doroteja
Subota
26.06.
Ivan i Pavao; Vigilije; Zoran
NEDJELJA
27.06.
13. KROZ GOD. Ćirii Aleksa

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. lipnja 2021.]
UKRATKO: popuštanje preventivnih mjera, ljetni raspored nedjeljnih misa, zahvala za Alojzijevo, svećeničko ređenje, krštenje djece obitelji Horvat, milostinja za papu, župni ured ne ureduje, čišćenje crkve, izlet za marljive župljane, betoniranje za postavljanje sjenice.

Popuštanje preventivnih mjera: od danas, 20. lipnja, na svetim misama kada nije gužva u crkvi, ne trebate nositi zaštitnu masku, ali se preporuča da održavate razmake i sjedite do vjernika koje osobno poznajete. Zaštitnu masku ne trebate nositi u crkvenom dvorištu.

Ljetni raspored nedjeljnih misa: od iduće nedjelje do kraja kolovoza, nedjeljne svete mise su u 08:00 i 09:30 sati. Znači, nema svete mise u 11:00 sati. Sve informacije o svetim misama u tjednu pratite na oglasnoj ploči, župnoj internet stranici ili facebook stranici.

Zahvala za Alojzijevo: hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave zaštitnika župe. Hvala onima koji su sudjelovali u čišćenju i uređenju okoliša, osobito dijelu Bratovštine koji su se uključili u radove, zboru na pjevanju, ministrantima, mladima na organizaciji subotnje večeri, vjeroučiteljima, čitačima, kreativnoj radionici. Hvala gradu Popovači i Turističkoj zajednici, DVD-u, pekarni „Vikend” i animatorima subotnjeg popodneva (Udruga maratonaca i Neuropsihijatrijska bolnica). Neka vas Gospodin na vašem trudu blagoslovi!

Župni ured: do 02. srpnja župni ured ne ureduje ni za pozive ni za poruke. Sve informacije možete dobiti od svećenika na kraju svetih misa. Pogledajte raspored svetih misa na oglasnoj ploči ili internetu!

Svećeničko ređenje u Biskupiji: u subotu, 19. lipnja, sisački biskup je zaredio za svećenike trojicu đakona. Mladomisnici su: Damir Kunić iz Donjih Kukuruzara, Ivan Kuzmić iz Topuskog i Rafael Mlinar iz Petrinje. Čestitamo mladomisnicima!

Krštenje djece obitelji Horvat: u nedjelju, 20. lipnja, kršteno je petero djece (Mario, Maja, Irina, Tea, Teo) obitelji Horvat iz Sisačke ulice. Čestitamo roditeljima koji ukupno imaju osmero djece, a od danas sve krštene.

Milostinja za papu: iduće nedjelje, 27. srpnja, sva milostinja je namijenjena za papu. Prikupljanje je povodom svetkovine sv. Petra i Pavla.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 02. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Izlet za marljive župljane: u subotu, 03. srpnja, imali bismo izlet na Banovinu za marljive župljane koji su se u protekle dvije godine aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Molimo da se prijavite u sakristiji ili župnom uredu. Polazak je autobusom ujutro u 08:00 sati ispred crkve.

Betoniranje za postavljanje sjenice: molimo vjernike da se prijave za betoniranje sjenice. Sjenicu bismo postavili na zelenu površinu ispred župne kuće. Betoniranje bi bilo nakon što uredimo zemljane radove, a sve se nadamo napraviti tijekom ovih toplijih mjeseci.