Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.06.
Rufin; Elizej; Dinga, Robert, Radoslav
Utorak
15.06.
Sv. Vid; Modest
Srijeda
16.06.
Franjo Regis, Gvido
Četvrtak
17.06.
Diogen; Inocent; Adolf
Petak
18.06.
Marcelijan; Ozana; Ljubomir
Subota
19.06.
Romuald; Rajka; Bogdan
NEDJELJA
20.06.
12. KROZ GOD.Naum Ohridski; Silverije

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. lipnja 2021.]
UKRATKO: čišćenje crkve, uređenje okoliša, kolači za Alojzijevo, proslava sv. Alojzija Gonzage, izlet za župljane, betoniranje za sjenicu

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 18. lipnja, oko 19:15 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Uređenje okoliša crkve: molimo vjernike da se prijave za uređenje okoliša crkve i čišćenje pločnika od trave. Navedene radove imali bismo u srijedu i četvrtak, 16. i 17. lipnja, u popodnevnim satima.

Župni ured: ovaj tjedan župni ured radi od utorka do četvrtka, od 19 do 19:30 sati. Od petka župni ured ne radi.

Kolači za Alojzijevo: molimo vjernike da za proslavu Alojzijeva ispeku i donesu suhe kolače. Donošenje kolača je u ponedjeljak, 21. lipnja, od 17 sati.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava Alojzijeva traje od 18. do 21. lipnja. U petak, 18. lipnja, bit će organizirana ispovijed na kojoj će od 17:40 sati ispovijedati popovački svećenici, sveta misa je u 18:30 sati. U subotu, 19. lipnja, u popodnevnim satima (16-18 sati) organizira se radionica za djecu i sportski dan, sveta misa je u 18:30 sati, nakon mise je klanjanje koje predvode mladi, od 21 sat je ljetno kino na kojem ćete moći pogledati film kršćanske tematike. U nedjelju su mise prema starom rasporedu (8, 9:30, 11 sati). U ponedjeljak, 21. lipnja, proslava sv. Alojzija Gonzage, sveta misa je u 18:30 sati. Svete mise u subotu i ponedjeljak predvodi kutinski kapelan vlč. Ivan Ćorić. U ove navedene dane moći ćete na štandu ispred crkve nabaviti proizvode naše kreativne radionice kojima pomažete župni Caritas. Sve informacije o proslavi bit će uskoro na župnom plakatu.

Izlet za marljive župljane: u subotu, 03. srpnja, imali bismo izlet za marljive župljane koji su se u protekle dvije godine aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Polazak bi bio u ranijim dopodnevnim satima, a izlet bi bio na Banovinu, na prostor župnikove prošle župe. Izlet je besplatan jer je to nagrada za marljive župljane. Molimo da se prijavite u župnom uredu.

Betoniranje za postavljanje sjenice: molimo vjernike da se prijave za betoniranje sjenice. Sjenicu bismo postavili na zelenu površinu ispred župne kuće. Betoniranje bi bilo nakon što uredimo zemljane radove, a sve se nadamo napraviti tijekom ovih toplijih mjeseci.