Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
07.06.
Koloman, Robert, Radoslav
Utorak
08.06.
Medardo, žarko; Vilim
Srijeda
09.06.
Efrem; Ranko
Četvrtak
10.06.
Bogumil; Dijana; Greta
Petak
11.06.
Barnaba, ap.; Borna
Subota
12.06.
Ivan Fakundo; Bosiljko
NEDJELJA
13.06.
11. KROZ GOD.Antun Padovanski, Ante, Antonija

 

 

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 06. lipnja 2021.]
UKRATKO: zahvala za Tijelovo, Antunovo u Voloderu, hodočašće u Voloder, čišćenje crkve, majice „Hod za život”, zaručnički tečaj, proslava sv. Alojzija Gonzage, izlet za marljive župljane, betoniranje za sjenicu.

Zahvala za organizaciju Tijelova: hvala svima koji su uredili sjenice za procesiju. Hvala mješovitom zboru na pjevanju, čitačima i ministrantima na posluživanju.

Proslava sv. Antuna Padovanskog u Voloderu: priprava za proslavu je u četvrtak i petak, 10. i 11. lipnja, na večernjim svetim misama u 19 sati. U nedjelju, 13. lipnja, svete mise su u 11 i 19 sati. Koncert na otvorenom je u 21 sat.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke upute u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio 13. lipnja u 9:30 sati ispred župne crkve u Popovači. Sudjelovanje na svetoj misi u Voloderu u 11 sati. Svi zainteresirani neka se tijekom ovog tjedna prijave župniku.

Grupa za čišćenje crkve: iznimno u četvrtak, 10. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu II. grupa, ulice: Stepinčeva, Raičevac, Nemčićeva, Lovraka, Banderiera, Badalića.

Majice za „Hod za život”: ispred crkve možete nabaviti majice „Hod za život” kojom podupirete akciju podrške nerođenoj djeci. Cijena majice je 50 kuna. „Hod za život” odvija se 12. lipnja u Sisku, od 10:30 sati.

Prijave na zaručnički tečaj: podsjećamo zaručnike da se prijave na zaručnički tečaj. Termin tečaja je ovaj tjedan od 11. do 13. lipnja. Svi susreti su u 19 sati u župnoj crkvi. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije. Sve o temama na tečaju imate na župnoj web-stranici.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava Gonzagova traje od 18. do 21. lipnja. U petak, 18. lipnja, bit će organizirana ispovijed na kojoj će od 17:40 sati ispovijedati popovački svećenici, sveta misa je u 18:30 sati. U subotu, 19. lipnja, u popodnevnim satima (16-18 sati) organizira se radionica za djecu i sportski dan, sveta misa je u 18:30 sati, nakon mise je klanjanje koje predvode mladi, od 21 sat je ljetno kino na kojem ćete moći pogledati film kršćanske tematike. U nedjelju su mise prema starom rasporedu (8, 9:30, 11 sati). U ponedjeljak, 21. lipnja, proslava sv. Alojzija Gonzage, sveta misa je u 18:30 sati. Svete mise u petak, subotu i ponedjeljak predslavi kutinski kapelan vlč. Ivan Ćorić. U ove navedene dane moći ćete na štandu ispred crkve nabaviti proizvode naše kreativne radionice kojima pomažete župni Caritas. Sve informacije o proslavi bit će uskoro na župnom plakatu.

Izlet za marljive župljane: u subotu, 03. srpnja, imali bismo izlet za marljive župljane koji su se u protekle dvije godine aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Polazak bi bio u ranijim dopodnevnim satima, a izlet bi bio na Banovinu, na prostor župnikove prošle župe. Izlet je besplatan jer je to nagrada za marljive župljane. Molimo da se prijavite u župnom uredu.

Betoniranje za postavljanje sjenice: molimo vjernike da se prijave za betoniranje sjenice. Sjenicu bismo postavili na zelenu površinu ispred župne kuće. Betoniranje bi bilo nakon što uredimo zemljane radove, a sve se nadamo napraviti tijekom ovih toplijih mjeseci.