Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
31.05.
Pohod BDM; M.B. Kam. Vrata; Krunoslava; Vladimir
Utorak
01.06.
Justin; Mladen; Teofil; Slobodan
Srijeda
02.06.
Marcelin i Petar; Eugen
Četvrtak
03.06.
Tijelovo; Karto Lwanga i drugovi; Olivija
Petak
04.06.
Kvirln Sisački; Predrag
Subota
05.06.
Bonifaclje; Dorotej; Valerija
NEDJELJA
06.06.
10. KROZ GOD.Norbert; Artemiie; Berto; Paulina

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. svibnja 2021.]
UKRATKO: ljetne preventivne mjere, probe mješovitog zbora, Tijelovo, grupa za čišćenje crkve, betoniranje za postavljanje sjenice, „Hod za život”, zaručnički tečaj.

Ljetne preventivne mjere: od lipnja na snagu stupa popuštanje preventivnih mjera. Nekoliko je promjena. Zaštitnu masku u crkvenom dvorištu nosite samo kada je velika gužva. U crkvi je zaštitna maska i dalje potrebna. Za pričest pristupite svećeniku formirajući red po sredini crkve (kao prije preventivnih mjera). Sjedenje je onemogućeno samo u središnjoj klupi u crkvi, ostala mjesta popunite poštujući dogovoreni razmak.

Probe mješovitog zbora: utorkom će biti probe mješovitog zbora. Probe su u 20:00 sati. Molimo pjevače i zainteresirane da dođu na probu. Vježbat ćemo pjesme za proslavu Gonzagova.

Tijelovo: molimo vjernike koji žele urediti postaje za tijelovsku procesiju da se prijave. Bit će četiri postaje, isto kao i prošle godine. Sveta misa za Tijelovo je u četvrtak, 03. lipnja, u 9:30 sati, a nakon mise je procesija.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 04. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Betoniranje za postavljanje sjenice: molimo vjernike da se prijave za betoniranje temelja za sjenicu. Sjenicu bismo postavili na zelenu površinu ispred župne kuće. Betoniranje bi bilo nakon što uredimo zemljane radove, a sve se nadamo napraviti tijekom ovih toplijih mjeseci.

Majice za „Hod za život”: ispred crkve moći ćete nedjeljom nabaviti majice „Hod za život” kojom podupirete akciju podrške nerođenoj djeci. „Hod za život” odvija se 12. lipnja u Sisku.

Prijave na zaručnički tečaj: podsjećamo zaručnike da se prijave na zaručnički tečaj. Termin tečaja je od 11. do 13. lipnja. Svi susreti su u 19 sati u župnoj crkvi. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije. Sve o temama na tečaju imate na župnoj web-stranici.