Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
24.05.
Marija Pomoćnica; Vinko; kv.
Utorak
25.05.
Marija Majka Crkve; Beda časni; Grgur VIL
Srijeda
26.05.
Filip Nen; Zdenko
Četvrtak
27.05.
Augustin Kenterberijski
Petak
28.05.
German; Villm; Velimir
Subota
29.05.
Maksim; Ervin
NEDJELJA
30.05.
Presveta Trojstva Ivana Arška; Ferdinand; Srečko

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. svibnja 2021.]
UKRATKO: krizmanici u Voloderu, pripreme za Tijelovo, dovršen glavni oltar, uređenje okoliša crkve, grupa za čišćenje crkve, zaručnički tečaj

Krizmanici u Voloderu: dvije naše krizmanice su u Voloderu, 22. svibnja, primile sakrament svete potvrde. Čestitamo!

Pripreme za Tijelovo: molimo vjernike koji žele urediti postaje za tijelovsku procesiju da se prijave. Bit će četiri postaje, isto kao i prošle godine: kod vatrogasne stanice, na gradskom trgu, na ugibalištu kod autobusne stanice i kod mrtvačnice. Postaje treba tematski urediti prema molitvama na postajama.

Dovršen glavni oltar: dovršeni su ukrasi glavnog oltara. Stavljeno je dodatno postolje za cvijeće i sve je u stilu s obilježjima župne crkve. Izradu smo platili prihodima obiteljskog dara.

Nastavak uređenja okoliša crkve: u tjednu je započeto uređivanje okoliša crkve. Izvađene su sadnice kadulje koje se nisu primile te su zamijenjene drugim mediteranskim biljem, oko 30 sadnica treba zasaditi, na rubove kamenjara stavljene su zaštitne plastične pregrade kako bi sve ljepše izgledalo. Hvala svima koji sudjeluju u uređenju okoliša!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 28. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Prijave na zaručnički tečaj: podsjećamo zaručnike da se prijave na zaručnički tečaj. Termin tečaja je od 11. do 13. lipnja. Svi susreti su u 19 sati u župnoj crkvi. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije. Sve o temama na tečaju imate na župnoj web-stranici.