Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
10.05.
Ivan Merz; Gospa Trsatska
Utorak
11.05.
DOBRI PASTIR; Mamerto
Srijeda
12.05.
SV. LEOPOLD MANDIĆ; Pankracile; Svevlad
Četvrtak
13.05.
UZAŠAŠĆE GOSP.-SPASOVO GOSPA FATIM.; Servancije
Petak
14.05.
Matija ap.; Matko, Mate
Subota
15.05.
Izidor; Sofija; Sonja
NEDJELJA
16.05.
7. Uskrsna.Ivan Nepomuk; Andrija B.

 

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 09. svibnja 2021.]
UKRATKO: događanja ususret Pedesetnici, V. grupa za čišćenje crkve, dekanatska vizitacija župe, sv. Leopold B. Mandić, župni ured ovaj tjedan.

Događanja ususret Pedesetnici: ovaj tjedan, dane od 13. do 16. svibnja imat ćemo ispunjene događanjima na župi. U četvrtak, 13. svibnja, svetkujemo blagdan Uzašašća Gospodinova, sveta misa je i 18:30 sati, a nakon svete mise koncert (orgulje i violina). U petak, 14. svibnja, sveta misa je u 18:30 sati, a nakon svete mise imat ćemo Molitvu za progonjene kršćane za koje se osobito moli tijekom svibnja. U nedjelju, 16. svibnja, svete mise u 9:30 i 11:00 sati predvodi fra Marko Neretljak, promotor duhovnih zvanja. Sudjelujmo ova tri dana kako bismo se pripremili za završetak uskrsnog vremena i svetkovinu Pedesetnice koja je 23. svibnja. Sve informacije bit će uskoro na plakatu.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 14. svibnja, nakon Molitve za progonjene kršćane, oko 19:30 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Dekanatska vizitacija: ovaj tjedan kutinski dekan preč. Ivan Benković pregledat će župne knjige. Kontrola knjiga bit će u dopodnevnim satima. Tko želi biti na ovom događaju, neka se prijavi u sakristiji kako bi ga se moglo obavijestiti o terminu susreta.

Spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića: u srijedu, 12. svibnja, na večernjoj svetoj misi u 18:30 sati, slavimo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Njegov kip nalazi se na ulazu u crkvu, kod ispovjedaonice. Utecimo se ovom svecu prije dolaska na svetu ispovijed.

Rad župnog ureda: zbog događanja ovaj tjedan župni ured za pozive i dolaske radi u utorak i srijedu od 19:00 do 19:30 sati.