Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
26.10.
Demetrije; Dmitar; Zvanimir
Utorak
27.10.
Sabina, Kontardo; Gordana
Srijeda
28.10.
Šimun i Juda Tadej, apostoli
Četvrtak
29.10.
Mihovil Rua; Narcis; Darko
Petak
30.10.
Marcijan; Marsela; German
Subota
31.10.
Alfons Rodriguez; Volfgang
NEDJELJA
01.11.
SVI SVETI; Svetislav, Sveto

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 25. listopada 2020.]

Preventivne mjere: nastavljamo s dijelom proširenih mjera i ovaj tjedan. Hvala što poštujete preventivne mjere! Atrij crkve je otvoren tijekom cijelog dana. Crkva je u tjednu otvorena od 18 sati, stoga, dođite moliti krunicu. Nedjeljom je ulaz u crkvu 5 minuta prije početka svete mise. Na ulazu u crkvu uz dezinfekciju ruku, dezinficirajte noge na kloriranom otiraču. Poštujte sjedenje na bijelim točkama. Nošenje maske u crkvi je obavezno za sve, osim za malu djecu i osobe koje po naputku liječnika ne trebaju nositi masku. Nošenje maske u crkvenom dvorištu samo kada je gužva, znači nedjeljom obavezno. Napominjemo da se grijanje u crkvi do daljnjega neće paliti zbog preventivnih mjera i mjera štednje, stoga se toplije odjenite. Vjernici koji su u izolaciji ili samoizolaciji neka se u uredovno vrijeme jave župniku ukoliko trebaju duhovnu pomoć.

Biskup pozitivan na COVID-19: naš biskup Vlado Košić pozitivan je na koronavirus. Imajte ga u svojim molitvama. Mi pak svakodnevno nastavljamo moliti za sve oboljele od novog virusa.

Župni vjeronauk: sav planirani župni vjeronaučni raspored za susrete djece odgađamo do daljnjega. Djeca neka nastave dolaziti na svetu misu bilo nedjeljom bilo u tjednu. Stariji uzrasti mogu samostalno doći, mlađi neka dođu u pratnji roditelja.

Lampaši povodom Svih svetih: idućih dana u atriju crkve možete nabaviti lampaše. Dobrovoljni prilog ostavite u škrabici „tisak“.

Proslava Svih svetih: iduće nedjelje, 01. studenoga, svete mise u župnoj crkvi su u 8 i 11 sati. Nakon svetih misa uputit ćemo se na groblje na zajedničku molitvu kod križa. Nakon zajedničke molitve je pojedinačni blagoslov grobova na koji možete pozvati župnika. Prilog od blagoslova namijenjen je za daljnje uređenje crkve.

Dušni dan: spomendan svih vjernih mrtvih je u ponedjeljak, 02. studenoga, na svetoj misi u 18:30 sati.

Prikupljeni prijedlozi kandidata za vijećnike: hvala svima koji su predali prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Na žalost, predložili ste malo kandidata. Predloženo je: 16 kandidata za pastoralno vijeće i 8 kandidata za ekonomsko vijeće. Sada ćemo sastaviti i proširiti listu kandidata te uskoro imati izbore za članove vijeća.

Obiteljski dar: hvala svima koji su započeli uplaćivanje obiteljskog dara na podračun župe! Ovogodišnji obiteljski dar je iskorišten u potpunosti, a novi prihodi pomoći će nam da dovršimo ostale radove koji su u tijeku u župnoj crkvi.

Orezivanje drveća i čišćenje oluka: u proteklom tjednu, od 21. do 23. listopada, orezano je drveće oko župne crkve. Ovaj tjedan uklonit ćemo granje i očistiti teren oko crkve. Ovo je prvi puta da je drveće oko župne crkve orezano na prikladnu visinu kako bi se crkva mogla bolje vidjeti sa svih strana grada. Također su očišćeni oluci crkve, a neki od njih bili su začepljeni zbog lišća.

Svetohranište u obnovi: tijekom ovog tjedna na obnovi su vrata svetohraništa. Ukrasi na podnožju svetohraništa uskoro će biti postavljeni i sve će dobiti jednu cjelinu.

Kipovi na ulazu u crkvu: na ulazu u crkvu postavljeni su kipovi sa svetohraništa. Na lijevoj strani je kip sv. Antuna Padovanskog, na desnoj strani kod ispovjedaonice kip sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Dovršetak ispovjedaonice: uskoro će biti dovršena ispovjedaonica. Postavljena su nova izrezbarena vrata, ukrasi, nove sjedalice i rasvjeta. U tijeku je spajanje električnih instalacija. Nova ispovjedaonica napravljena je od prihoda obiteljskog dara, ukupne cijene oko 18.000 kuna.