Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
19.10.
Pavao od Križa; lvan Breb
Utorak
20.10.
Vendelin; Irena; Miroslava
Srijeda
21.10.
Uršula; Zvjezdan; Hilarija
Četvrtak
22.10.
BI. Ivan Pavao II. papa
Petak
23.10.
Ivan Kapistran; Ivanko
Subota
24.10.
Antun M. Claret; Jaroslav
NEDJELJA
25.10.
30. KROZ GOD. Krizant i Darija; Katarina K.

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 18. listopada 2020.]

Preventivne mjere: nastavljamo s dijelom proširenih mjera i ovaj tjedan. Hvala što poštujete preventivne mjere! Kao župa možemo biti uzor mnogima u odgovornom ponašanju! Crkva je u tjednu otvorena od 18 sati, stoga, dođite moliti krunicu. Atrij crkve je otvoren tijekom cijelog dana. Nedjeljom je ulaz u crkvu 5 minuta prije početka svete mise. Na ulazu u crkvu uz dezinfekciju ruku, dezinficirajte noge na kloriranom otiraču. Poštujte sjedenje na bijelim točkama. Nošenje maske u crkvi je obavezno za sve, osim za malu djecu i osobe koje po naputku liječnika ne trebaju nositi masku. Nošenje maske u crkvenom dvorištu samo kada je gužva, znači nedjeljom obavezno. Napominjemo da se grijanje u crkvi do daljnjega neće paliti zbog preventivnih mjera i mjera štednje, stoga se toplije odjenite.

Pastoralna skrb za vjernike u izolaciji: vjernici koji su u izolaciji ili samoizolaciji neka se u uredovno vrijeme jave župniku ukoliko trebaju duhovnu pomoć. Župnik vas može ispovjediti vani na otvorenom i po mogućnosti pričestiti. Potaknite župljane koji su nesretno završili u izolaciji da se slobodno obrate.

Župni vjeronauk: na žalost, zbog pogoršanja stanja s virusom, sav planirani župni vjeronaučni raspored za susrete djece odgađamo do daljnjega. Djeca neka nastave dolaziti na svetu misu bilo nedjeljom bilo u tjednu. Stariji uzrasti mogu samostalno doći, mlađi neka dođu u pratnji roditelja. Potičemo vas da tijekom ovog vremena ne izgubite naviku dolaska na svetu misu. O načinu odvijanja vjeronauka još smo u procesu konzultacija.

Susret Bratovštine: u četvrtak, 15. listopada, održan je susret Bratovštine bl. Alojzija Stepinca. Za potrebe Bratovštine, njihove odore i materijale za susrete, župa je kupila novi poveći ormar koji je postavljen u pastoralnom centru.

Sprovod Ante Faletara: jučer, u subotu, 17. listopada, pokopan je naš župljanin Anto Faletar, otac našeg domaćeg sina svećenika Ivana Faletara. Obitelji i svećeniku Ivanu u ime župne zajednice izražavamo iskrenu sućut. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji sprovoda i zboru koji je pjevao na svetoj misi.

Misijska nedjelja: ove nedjelje, 18. listopada, na svim svetim misama osobito molimo za misionare u dalekim zemljama. Svoj prilog za misije ostavite u škrabici „dar“ koja se nalazi na ulazu u crkvu.

Blagoslov soli za blagoslovljenu vodu iz župnog bunara: iduće nedjelje, 25. listopada, na svetoj misi u 8 sati, blagoslovit ćemo sol za potrebe blagoslovljene vode. Vodu ćemo uzeti iz našeg župnog bunara. Nabavili smo 1.000 bočica za blagoslovljenu vodu i u tijeku je izrada prigodnih etiketa za ambalažu.

Biskupijska stipendija: otvoren je natječaj u Biskupiji za dobivanje studentske stipendije. Prijaviti se mogu studenti. Pravo prijave, dokumentacija i uvjeti za dobivanje se nalaze na web-stranici Sisačke biskupije. Natječaj je otvoren do 02. studenoga.

Prikupljanje hrane za biskupijski caritas: tijekom listopada možete donijeti u pastoralni centar namirnice koje ćemo proslijediti u biskupijski Caritas. Sve informacije o prikupljanju hrane imate u župnom listiću. Hvala svima koji su do sada ostavili namirnice u pastoralnom centru.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Prijedloge prikupljamo još ovaj tjedan!