Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
12.10.
Serafin, Maksimilijan
Utorak
13.10.
Eduard, Edo; Hugolin
Srijeda
14.10.
Kalist papa; Ljeposlav; Divna
Četvrtak
15.10.
Terezija Avilska; Rezika; Valter
Petak
16.10.
Hedviga; Marija Margareta A.
Subota
17.10.
Ignacije Antiohijski; Vatroslav
NEDJELJA
18.10.
29. KROZ GOD. Sv. Luka, evanđelist; Lukša

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 11. listopada 2020.]

Preventivne mjere: ovaj tjedan nastavljamo s dijelom proširenih mjera. Crkva je u tjednu otvorena od 18 sati, stoga, dođite moliti krunicu. Nedjeljom je ulaz u crkvu 5 minuta prije početka svete mise. Na ulazu u crkvu uz dezinfekciju ruku, dezinficirajte noge na kloriranom otiraču. Poštujte sjedenje na bijelim točkama. Nošenje maske u crkvi je obavezno za sve starije od 10 godina. Nošenje maske u crkvenom dvorištu samo kada je gužva, znači nedjeljom obavezno. Susreti zajednica će se odvijati u crkvi, a ne u pastoralnom centru. Napominjemo da se grijanje u crkvi do daljnjega neće paliti zbog preventivnih mjera i mjera štednje, stoga se toplije odjenite.

Poziv na dolazak na svetu misu: molimo župljane da se ne boje doći na svetu misu. Preventivne mjere se poštuju te se možete osjećati sigurno. Ukoliko vas ometa nedjeljna gužva, dođite u tjednu na svetu misu koja je u 18:30 sati. Tijekom dana uvijek je otvoren atrij crkve za molitvu te se ne ustručavajte doći i pomoliti. Ostanimo fizički povezani okupljajući se u crkvi. Praćenje svete mise preko televizije ili drugih medija ne može nikada zamijeniti fizički dolazak u crkvu pa makar i na jednostavnu molitvu!

Pastoralna skrb za vjernike u izolaciji: vjernici koji su u izolaciji ili samoizolaciji neka se u uredovno vrijeme jave župniku ukoliko trebaju duhovnu pomoć. Poštujući preventivne mjere, župnik se s vama može vani na otvorenom pomoliti, ispovjediti vas i po mogućnosti pričestiti. Potaknite župljane koji su nesretno završili u izolaciji da se slobodno obrate.

Župni vjeronauk: zbog preventivnih mjera mijenja se raspored župnog vjeronauka. Treći razredi imaju susret petkom u 18:30 sati i to sudjelujući na svetoj misi. Molimo roditelje da budu sa svojom djecom na svetoj misi! Osmi razredi nemaju još susrete petkom nego će vjeronauk pratiti „online“, naime pisat će svoj osvrt o nedjeljnoj svetoj misi. Knjigu s misnim čitanjima dobili su kao poklon te će prema njoj pisati redovito svoja izvješća i slati ih na krizmanički e-mail koji ćemo napraviti. Nedjeljom je obavezan dolazak za sedme i osme razrede, a manji su oslobođeni dolazaka nedjeljom na svetu misu. Drugi razredi će mjesečni susret (sveta misa) imati 20. listopada u 18:30 sati. Roditelji drugih razreda neka također dođu na tu svetu misu. Sedmi razredi će mjesečni susret (sveta misa) imati 21. listopada u 18:30 sati.

Petrov novčić: prošle nedjelje za milodar solidarnosti s Papom prikupili smo 975 kuna. Hvala svima na darovima koji su proslijeđeni u Biskupiju.

Nedjelja plodova zemlje: ove nedjelje, 11. listopada, obilježavamo zahvalu za Božja dobročinstva. Hvala svima koji su donijeli proizvode te vjeroučiteljima na ukrašavanju crkve. Neka vas po vašim darovima koje ste donijeli Bog blagoslovi.

Obilježavanje blagoslova kamena temeljca župne crkve: u utorak, 13. listopada, na svetoj misi u 18:30 sati, zahvalit ćemo Bogu na danu kada je Alojzije Stepinac blagoslovio kamen temeljac župne crkve.

Krštenje djece dviju obitelji Kabić: u srijedu, 14. listopada naš biskup krstit će 5., 6., 7. i 8. dijete obitelji Livije i Milana Kabića i 4. i 5. dijete obitelji Katarine i Zdravka Kabića. Čestitamo roditeljima na odazivu za krštenje djece!

Misijska nedjelja: iduće nedjelje, 18. listopada, na svim svetim misama osobito ćemo moliti za misionare u dalekim zemljama. Svoj prilog za misije ostavite u škrabici „dar“ koja je na ulazu u crkvu.

Milijun djece moli krunicu: iduće nedjelje, 18. listopada, u 9 sati, molit ćemo krunicu. Na molitvu krunice pozvana su djeca koja će je i predvoditi sa svojim vjeroučiteljima. Ova molitva krunice je u sklopu crkvenog projekta „Milijun djece moli krunicu“ koja se moli u listopadu.

Prikupljamo hranu za biskupijski Caritas! Predložite kandidate za vijećnike!