Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
05.10.
Sv. Faustina K.; Flavijan
Utorak
06.10.
Bruno; Fides; Verica
Srijeda
07.10.
BDM od Krunice (Ružarija)
Četvrtak
08.10.
Demetrije i dr.; Hugo; Šimun
Petak
09.10.
Dionizije Aerop.;lvan Leonard
Subota
10.10.
Franjo Borgia; Daniel i dr.
NEDJELJA
11.10.
28. KROZ GOD. Ivan XXIII. papa; Prob

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 04. listopada 2020.]

Preventivne mjere: proširili smo mjere zbog izbijanja žarišta na području grada Popovače. Ulazak u crkvu je 5 min prije početka svete mise, na ulazu dezinficirajte noge na kloriranom otiraču, u crkvu može ući oko 35 vjernika, sjedite na bijelim točkama, obavezno je nošenje maske u crkvenim prostorima i u dvorištu, djeca su oslobođena župnog vjeronauka i dolazaka na svetu misu (do 12. listopada), nekoliko pjevača neka pjeva na koru i svirač neka ima masku, župni ured radi prema rasporedu i preporučuje se da se najavite za dolazak. Sve mjere imate na župnoj internet stranici, na oglasnoj ploči i crkvenim vratima.

Petrov novčić: ove nedjelje, 04. listopada, prikupljamo milodare solidarnosti za Papu koji se zbog pandemije nisu prikupljali za ovogodišnje Petrovo. Dar danas ubacite na ulazu u crkvu u škrabicu pod oznakom „dar“. Objavit ćemo iduće nedjelje koliko smo prikupili.

Nedjelja plodova zemlje: iduće nedjelje, 11. listopada, zahvalit ćemo Bogu na plodovima zemlje. Molimo da tijekom tjedna donesete različite jesenske plodove kako bismo crkvu mogli prigodno ukrasiti.

Hodočašće štovatelja Božjeg milosrđa: u subotu, 17. listopada, bit će hodočašće štovatelja Božjeg milosrđa. Hodočasti se u Mariju Bistricu, svetu misu predslavi biskup Petar Palić. Autobus će pokupiti vjernike na području Kutinskog dekanata. Za našu župu ima 12 mjesta pa se prijavite do 11. listopada. Cijena prijevoza je 70 kuna.

Prikupljanje hrane za biskupijski caritas: tijekom listopada možete donijeti u pastoralni centar namirnice koje ćemo proslijediti u biskupijski Caritas. Sve informacije o prikupljanju hrane imate u župnom listiću.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće.