Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.09.
Vienceslav; Veteslav
Utorak
29.09.
Sv. Mihael, Gabriel i Rafael arkandeli
Srijeda
30.09.
Sv. Jeronim; Honorij; Jerko
Četvrtak
01.10.
Terezija od Djeteta Isusa; Remigije
Petak
02.10.
Anđeli čuvari; Anđelko
Subota
03.10.
Kandid; Gerhard; Svjetlana
NEDJELJA
04.10.
27. KROZ GOD. Franjo Asiški; Franka; Kajo

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. rujna 2020.]

Preventivne mjere: sve mjere pročitajte na vratima crkve ili na župnoj internet stranici.

Molitva krunice Božjeg milosrđa: u ponedjeljak, 28. rujna u 15 sati, kod križa na rotoru molit ćemo krunicu Božjeg milosrđa. Molitvu organizira zajednica Božjeg milosrđa pa se slobodno pridružite inicijativi molitve na javnim mjestima. Plakat o molitvi imate na oglasnoj ploči.

Križni put povodom beatifikacije Stepinca: u petak, 2. listopada, u 17:30 sati, imamo križni put povodom beatifikacije Alojzija Stepinca. Ruta križnog puta: crkveno dvorište → trg (rotor) → Stepinčeva → Banderijera → Lovraka → Sisačka → Trg II → crkva. Molitvu križnog puta predvodi Bratovština.

Biskupijski dan obitelji: u subotu, 3. listopada u 10 sati, u katedrali u Sisku je okupljanje obitelji koji imaju petero i više djece (obitelji 5+). Pozivaju se naši župljani koji su upisani u registar OBITELJI 5+ da dođu na susret. Informacije o susretu mogu dobiti kod župnika.

Petrov novčić: iduće nedjelje, 4. listopada, prikupljamo milodare solidarnosti za Papu koji se zbog pandemije nisu prikupljali za ovogodišnje Petrovo. Dar možete ubaciti na ulazu u crkvu u škrabicu pod oznakom „dar“.

Čišćenje crkve: podsjećamo da je čišćenje crkve petkom nakon svete mise. Raspored ulica imate u župnom listiću.

Prikupljanje hrane za biskupijski caritas: tijekom listopada možete donijeti u pastoralni centar namirnice koje ćemo proslijediti u biskupijski Caritas. Sve informacije o prikupljanju hrane imate u župnom listiću.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Predložite koga biste željeli vidjeti u župnom pastoralnom ili ekonomskom vijeću. Prijedloge prikupljamo do kraja listopada. Detaljnije informacije o kandidaturama nalaze se u župnom listiću.