Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
21.09.
Sv. Matej ap, i ev.; Matko
Utorak
22.09.
Toma Vilan.; Bl. Ivan Mendez
Srijeda
23.09.
Otac Pio; Lino; Tekla; Sofija
Četvrtak
24.09.
Gospa od Otkupljenja.; Rupert
Petak
25.09.
Aurelija; Zlata; Rikarda
Subota
26.09.
Sv. Kuzma i Damjan; Damir
NEDJELJA
27.09.
26. KROZ GOD. Vinko Paulski; Vicencija

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. rujna 2020.]

Preventivne mjere: sve mjere pročitajte na vratima crkve ili na župnoj internet stranici. Nosite zaštitnu masku kad god je više od 40 ljudi u crkvi!

Zahvala: hvala vjeroučiteljima Klari i Danijelu Markešiću na organizaciji krizme i prve pričesti. Djecu su pripremili za sakramente, redovito su održavani susreti i uređena je organizacija s roditeljima koji su sudjelovali u pripremama za slavlje. Hvala članicama kreativne radionice na izradi uspomena za prvopričesnike.

Postavljeni satovi na toranj crkve: u srijedu, 16. rujna, postavljeni su satovi na toranj župne crkve. Osim brojki na satu, upisano je diskretnom srebrnom bojom sljedeće: šesterokut (pokazuje tlocrt crkve) i godine (1945. i 2020.) povodom 75 godina župe.

Postavljena antena za daljinsko uključivanje zvona za sprovode: u četvrtak, 17. rujna, postavljena je na zvonomat antena za bežično paljenje zvona. Od sada će se zvoniti na sprovodima na sljedeći način, kako je navedeno u listiću. U trajanju od tri minute zvonit će se na dva dijela sprovoda: na početku sprovoda i u ophodu, tj. u procesiji od mrtvačnice prema grobu. 

Noćna rasvjeta vitraja: u četvrtak, 17. rujna, postavljeno je automatsko paljenje noćne rasvjete četiri vitraja župne crkve. Vitraji su osvijetljeni reflektorima koji se nalaze na crkvenom lusteru. Bit će osvijetljeni u rasponu od večernjih sati do ponoći, svakog dana.

Započeo župni vjeronauk: u četvrtak i petak, 17. i 18. rujna, održani su prvi susreti za druge, treće, sedme i osme razrede. Hvala svima koji su došli! Napominjemo da se učenici sedmog i osmog razreda ispovjede prije svetih misa kako bi se mogli pričestiti. Poželjno bi bilo da se i roditelji ispovjede kako bismo svi zajedno spremni započeli novu školsku godinu.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan od ponedjeljka do četvrtka, od 21. do 24. rujna, neće biti večernjih svetih misa niti će uredovati župni ured. Sljedeća sveta misa je  u petak, 25. rujna.

Hodočašće i izlet za vjeroučitelje, pjevače i svirače: u subotu, 26. rujna, ići ćemo na cjelodnevni izlet i hodočašće u marijansko svetište Goru. Pozvani su pjevači, svirači i vjeroučitelji. Prijavite se župniku, a polazak ćemo dogovoriti u narednim danima.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Predložite koga biste željeli vidjeti u župnom pastoralnom ili ekonomskom vijeću. Prijedloge prikupljamo do kraja listopada. Detaljnije informacije o kandidaturama nalaze se u župnom listiću.