Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.09.
Uzvišenje sv. Križa
Utorak
15.09.
BDM žalosna, Dolores
Srijeda
16.09.
Kornelije i Ciprijan; Eufemija
Četvrtak
17.09.
Rane sv. Franje; Robert B.
Petak
18.09.
Josip Kupertinski; Sonja; kv.
Subota
19.09.
Januarije;Teodor; Željko
NEDJELJA
20.09.
25. KROZ GOD. Andrija Kim; Svjetlana; kv.

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. rujna 2020.]

Preventivne mjere: sve mjere pročitajte na vratima crkve ili na župnoj internet stranici.

Zahvala: hvala svim roditeljima prvopričesnika i krizmanika i vjeroučiteljima koji su se uključili u uređenje okoliša crkve i dali vlastite proizvode za poklon biskupu povodom 75 godina župe. Neka vas Gospodin blagoslovi u vašoj žrtvi za župu.

Zahvala Gradu: hvala Gradu Popovači na postavljanju šatora ispred crkve povodom 75 godina župe! Također zahvaljujemo što smo od grada dobili na natječaju godišnjih kapitalnih sredstava iznos za nabavku lustera. Više o novom lusteru pročitajte u listiću blagoslova lustera.

Ekonomsko izvješće: uskoro završavamo sve planirane ovogodišnje radove za župnu crkvu. Stoga, iduće nedjelje (20. 09.) bit ćete ukratko obaviješteni o dosadašnjim radovima te radovima koji slijede. Pandemija je smanjila prihode župe, no zahvaljujući mjerama štednje u kojima je ve ćinu poslova volonterski odradio župnik sa župljanima, uspjet ćemo izvršiti planirane velike radove na uređenju naše župne crkve.

Održavanje župnog vjeronauka: budući da je bilo dosta upita o održavanju župnog vjeronauka, poručujemo sljedeće. Prijavnice ste pokupili prošle nedjelje kada je bio Zaziv Duha Svetoga za početak školske i vjeronaučne godine. Tko nije pokupio, neka pokupi od vjeroučitelja. Vjeronauk se odvija prema rasporedu dokle god traje školska godina. U slučaju da se zatvore škole ili određeni razredi, tako će se učiniti i sa župnim vjeronaukom. O načinima pohađanja kateheze i uputama za ovo drugačije vrijeme, čekamo službene odgovore iz Katehetskog ureda Sisačke biskupije. Do tada poručujem: što više učinimo do dolaska hladnijih dana. Stoga, učinimo što više možemo dok je vani toplo i dok se na nastavi nastava i svetoj misi može dobro sudjelovati iz župnog dvorišta. U dolaske se uračunavaju redovitost pohađanja vjeronauka petkom za treće i osme razrede te jednom mjesečno za druge i sedme razrede. Svi (drugi, treći, sedmi, osmi razredi) dolaze nedjeljom na svetu misu u 9:30 sati i poslije svete mise se upisuju na listu da su bili prisutni. Oni koji dolaze u 8 ili 11 sati, dužni su se javiti župniku, a djeca koja su na svetu misu pošla drugdje, dužni su prikupiti potpis ili pečat župnika s datumom kada su bili na svetoj misi. Roditelji koji zbog pandemije ne žele djecu slati na vjeronauk i svetu misu, uvijek mogu zatražiti da im se primanje sakramenta odgodi u pogodnije vrijeme.

Crkveno vjenčani povodom 60 godina civilnog braka: u subotu, 12. rujna, u obiteljskoj kući u Raičevcu, sakrament crkvene ženidbe sklopili su Josip i Verica Turić, dvoje osamdesetogodšnjaka. Povodom 60 godina zajedničkog civilnog braka, u razgovorima sa župnikom prilikom ispovijedi vjernika po kućama, ovaj je par odlučio sklopiti crkvenu ženidbu. Neka budu poticaj svim našim mladim vjernicima koji nisu crkveno vjenčani da to učine pa na jedan vidljiv način po sakramentu ženidbe zatraže Božji blagoslov!

Satovi na tornju zahvaljujući mjerama štednje: u subotu, 12. rujna, obavljeni su pripremni radovi za postavljanje satova na zvonik crkve. Otac biskup je u nedjelju, 13. rujna, na svetoj misi u 11 sati, blagoslovio satove. Izradu satova za toranj crkve nabavili smo zahvaljujući mjerama štednje. Župnik je ukinuo službu zvonara i kuharice pa je iznos koji bi ove godine bio namijenjen za njih, namijenio za izradu crkvenih satova! Neka nas ovi satovi uvijek podsjećaju da se svi u župi odreknemo dijela komocije kako bismo sebe još više uložili za našu popovačku crkvu.

Probe za sakrament prve svete pričesti: u ponedjeljak (14.09.) u 18 sati, u četvrtak (17.09.) u 17:30 sati, u subotu (19.09.) u 10 sati. Sakrament prve pričesti je iduće nedjelje (20.09.) u 9:30 sati.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Predložite koga biste željeli vidjeti u župnom pastoralnom ili ekonomskom vijeću. Prijedloge prikupljamo do kraja listopada. Detaljnije informacije o kandidaturama nalaze se u župnom listiću.