Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak 07.09. Sv. Marko Križevčanin; Regina
Utorak 08.09. RODENJE MARIJINO MALA GOSPA
Srijeda 09.09. Petar Klaver; Strahimir
Četvrtak 10.09. Nikola Tolentinski; Pulherija
Petak 11.09. Proto i Hijacint; Helga
Subota 12.09. Ime Marijino; Dubravko
NEDJELJA 13.09. 24. KROZ GOD. Ivan Zlatousti; Zlatko; Ljubo

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 06. rujna 2020.]
Ukratko: preventivne mjere, čišćenje okoliša crkve, proslava 75 godina župe, probe za sakrament krizme i prve pričesti, župni vjeronauk, kutija kandidata za vijećnike, sredstva iz Županije.

Preventivne mjere: sve mjere pročitajte na ulaznim vratima crkve, u župnom listiću ili na župnoj internet stranici

Čišćenje okoliša crkve: roditelji krizmanika i prvopričesnika neka se dogovore i dolaze od 7. do 10. rujna u večernjim terminima za čišćenje kamenjara ispred crkve. Dogovorite se s vjeroučiteljem Danijelom. Kada budete došli, možete se i ispovijedati da ne morate čekati petak.

Proslava 75 godina župe: ovaj tjedan proslavljamo 75 godina župe. U petak je župna ispovijed od 17 sati (obavezna ispovijed za prvopričesnike i krizmanike, njihove roditelje i kumove) ispovijedat će okolni svećenici, svetu misu u 18:30 sati predslavi vlč. Nikola Sanjković. U subotu je noćni križni put Popovačom u 18:30 sati, predvodi ga vlč. Mato Draganović. U nedjelju na svim svetim misama proslavit ćemo obljetnicu, naš biskup predslavi svetu misu u 11 sati. Ostale informacije o proslavi pročitajte u župnom listiću.

Probe za sakrament krizme: proba je u petak nakon večernje svete mise. Generalna proba bit će u subotu u 9 sati. Djeca koja će biti spriječena doći u petak neka se jave, a na probi neka budu njihovi roditelji ili kumovi.

Probe za sakrament prve pričesti: haljinice će djeca pokupiti 11. rujna nakon večernje svete mise. Za probe ćemo se dogovoriti u taj petak.

Župni vjeronauk: za učenike trećih i osmih razreda župni vjeronauk započinje 18. rujna, prema rasporedu u listiću. Za učenike drugih i sedmih razreda prvi mjesečni susret je 17. rujna. Drugi razredi od 18 sati, sedmi razredi od 18:30 sati. Stariji uzrasti neka ponesu zaštitnu masku, mlađi neka drže distancu po razredima.

Kutija kandidata za vijećnike: na ulazu u crkvu, na stoliću za tisak, nalazi se kutija u koju možete ubaciti svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Predložite koga biste željeli vidjeti u župnom pastoralnom ili ekonomskom vijeću. Prijedloge prikupljamo do kraja listopada. Detaljnije informacije o kandidaturama nalaze se u župnom listiću.

Osigurali smo sredstva na natječaju Županije: dobili smo 20.000 kuna od Županije za projekt „Stabilizacija temelja župne crkve“ na koji smo se prijavili krajem prošle godine. Hvala županiji na prihvaćanju našeg programa!