Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak 31.08. Rajmund, Rajko; Optat
Utorak 01.09. Jošua, Siksto, Terencije, Verena, Viktor
Srijeda 02.09. Kalista; Severina; Divna; Veljka
Četvrtak 03.09. Grgur Veliki; Grga; Gordana
Petak 04.09. Ruža Viterbska; Marcel; Dunja
Subota 05.09. Majka Terezija; Lovro Jus.
NEDJELJA 06.09. 23. KROZ GOD. Zakarija; Eleuterij; Boris; Davor

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. kolovoza 2020.]
Ukratko: preventivne mjere, početak vjeronaučne godine, mladomisnik u Podbrđu, izbori za župna vijeća, župni listić.

Preventivne mjere: od rujna obvezno nošenje zaštitne maske u crkvi kad god je nemoguće ostvariti preporučeni fizička distanca. Od nošenja maski oslobođena su mala djeca, pjevači na koru i osobe koje je liječnik izuzeo od nošenja maske. Stoga, od rujna fizička distanca u crkvi je smanjena pa vas u crkvu stane više. Osobe koje ne žele nositi masku, mogu sudjelovati na misi ostajući u crkvenom dvorištu. Mjere prihvatimo kao izraz pokore i građanskog ponašanja jer je crkva oduvijek bila nositelj uzornog ponašanja u životnim sredinama.

Početak vjeronaučne godine: sveta misa je u nedjelju, 6. rujna u 9:30 sati. Dolazak je obavezan za svu djecu koja počinju ovogodišnji vjeronauk: drugi, treći, sedmi i osmi razredi. Preventivne mjere za starije uzraste su zaštitna maska, a za mlađe održavanje fizičke distance. Dragi roditelji, dovedite svoju djecu i ostanite s njima na svetoj misi te poslije svete mise pokupite prijavnice za upis u vjeronaučnu godinu. Na toj svetoj misi će biti kratki sastanak s roditeljima da vam se objasni očekivanja od djece koja se pripremaju za sakramente.

Sveta misa u Podbrđu: u nedjelju, 6. rujna, u 11 sati, sveta misa bit će ispred kapele u Podbrđu. Svetu misu predslavi vlč. Igor Borić, mladomisnik koji je rodom iz Podbrđa. Dođite i osobno čestitajte mladomisniku. U slučaju lošeg vremena, sveta misa se ne odgađa!

Izbor članova za župna vijeća: od iduće nedjelje postavit ćemo kutiju na mjestu gdje su župni oglasi. U nju ubacite svoje prijedloge kandidata za župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Više o prijedlozima pročitajte u novom listiću

Župni listić: tijekom ovog tjedna dobit ćete na adrese župni listić s obavijestima do sredine studenoga. Župni listić je postavljen na internetsku župnu stranicu i facebook stranicu pa ga slobodno i tamo pročitajte. Također ćete primjerak moći podići i u župnoj crkvi.