Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak 24.08. Sv. Bartol apostol; Bariša
Utorak 25.08. Ljudevit kralj; Patricije
Srijeda 26.08. Rufin; Zefirin
Četvrtak 27.08. Monika; Honorat; Časlav
Petak 28.08. Augustin; Tin; Gustav
Subota 29.08. Glavosijek Ivana Krstitelja
NEDJELJA 30.08. 22. KROZ GOD. Feliks i Adaukt; Gaudencija

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. kolovoza 2020.]
Ukratko: preventivne mjere, obilježena posveta crkve i hodočašće, čišćenje crkve, nedjeljne mise u 11 sati, župni listić.

Preventivne mjere: ostaju mjere koje su na snazi bile od 1. svibnja. Možete moliti krunicu u crkvi prije svih svetih misa. Obavezno nošenje maski uvodimo u rujnu.

Obilježena proslava posvete crkve: u petak, 21. kolovoza, obilježili smo dan posvete crkve i održali godišnje župno klanjanje. Također smo se u molitvama sjetili godišnjice pokojne Zorke Sever koja je umrla 1973. godine.

Održano hodočašće: hvala svima koji su sudjelovali na godišnjem hodočašću naše Biskupije u Mariju Bistricu.

Čišćenje crkve: molimo da se prijavljujete za čišćenje crkve. Od sada će čišćenje crkve biti petkom nakon večernje svete mise. Iako ste se tijekom ljeta slabo prijavljivali za ovu župnu dužnost, ostaje na savjesti vjernicima naše župe da na ovaj način dajete doprinos župnoj zajednici.

Nedjeljne mise u 11 sati: od iduće nedjelje započinjemo sa svetim misama u 11 sati. Znači, od iduće nedjelje su tri nedjeljne mise (8, 9:30 i 11 sati). Ispovijed, zbog sadašnje situacije, bit će prije svih svetih misa, vani na klupi kod bunara.

Početak školske godine: sveta misa za početak školske godine bit će 6. rujna u 9:30 sati. Na njoj obavezno sudjeluju osnovnoškolska djeca, osobito ona koja se pripremaju za sakramente prve pričesti i krizme. Nakon mise bit će podijeljene prijavnice za druge i sedme razrede osnovne škole.

Župni listić: uskoro će izaći župni listić sa svim važnim informacijama za rujan i dio listopada. Dobit ćete ga na svoje adrese, a uvijek ga možete uzeti i u crkvi.