Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak 17.08. Hijacint; Liberat; Miron
Utorak 18.08. Sv. Jelena Križarica
Srijeda 19.08. Ivan Eudes; Ljudevit; Tekla
Četvrtak 20.08. Bernard iz Clarvauxa; Samuel
Petak 21.08. Pio X. papa; Hermogen
Subota 22.08. BDM Kraljica; Vladislava
NEDJELJA 23.08. 21. KROZ GOD. Ruža Limska; Filip Benicije

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. kolovoza 2020.]
Ukratko: preventivne mjere, molitve prije svetih misa, zahvala, godišnje klanjanje, hodočašće u Mariju Bistricu, molitvenici Božjeg milosrđa

Preventivne mjere: ostaju mjere koje su na snazi bile od 1. svibnja. Početkom rujna promijenit ćemo mjere, povećati broj sjedećih mjesta u crkvi, ali uvesti obvezno nošenje maske.

Molitve prije svetih misa: od ovog tjedna možete moliti krunicu prije svih svetih misa, pridržavajte se rasporeda sjedenja. Utorkom prije svete mise molimo pobožnost Božjem milosrđu.

Zahvala: hvala svima koji su tijekom protekla dva tjedna pomogli svećenicima za svete mise, angažirali se oko uređenja crkve i priprava za svete mise.

Godišnje klanjanje i posveta crkve: u petak, 21. kolovoza, imamo godišnje župno klanjanje i proslavu posvete crkve. Klanjanje će biti od 18 sati, sveta misa je nakon klanjanja.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 22. kolovoza, hodočastimo u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 50 kuna za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu. Upisi za hodočašće su do danas (16. kolovoza). Molitvu u autobusu predvodi Bratovština. Povratak za Popovaču dogovorit ćete u autobusu.

Hodočašće mladih u Mariju Bistricu: mladi se mogu prijaviti za hodočašće u Mariju Bistricu, a vođa puta za naše područje je župljanka iz Volodera. Prijavnicu i opis hodočašća imate na poveznici na našoj facebook stranici.

Molitvenik: ponovno smo tiskali molitvenik Zajednice štovatelja Božjega milosrđa. Slobodno uzmite jer iz njega molimo utorkom prije svete mise.