Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Šimun i Juda Tadej, apostoli
Utorak Mihovil Rua; Narcis; Darko
Srijeda Marcijan; Marsela; German
Četvrtak Alfons Rodriguez; Volfgang
Petak SVI SVETI; Svetislav, Sveto
Subota Dušni dan; Duško; Duška
NEDJELJA: 31. KROZ GOD. Martin Porres; Hubert

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. listopada 2019.]

Ukratko: darovi za misije, knjiga bolesnika i darova, stipendije, zidanje zida, dužnosti prvopričesnika i krizmanika, roditeljski sastanci, Svi sveti, bdijenje u Voloderu, lampaši.

1.) Prošle nedjelje prikupili smo za misije 2.615 kuna koje smo uplatili Biskupiji za potrebe misija.

2.) U tijeku je upisivanje bolesnika u našu prvu knjigu proviđenih bolesnika. Upisujemo bolesnike prema starim popisima od 2003. godine do ovogodišnjih. Hvala svima koji su se javili! Sada još tražimo osobu koja će upisati darove vjernika kroz protekle godine, a zapisani su u različite knjige i na papire. Svi darovi vjernika bit će upisani u jedinstvenu knjigu darova.

3.) Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić pročitajte na internetu. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

4.) Mole se župljani da se organiziraju za zidanje malog zida kod kamene ograde na mjestu gdje su nekada stajala vrata. Naime, zatvorit ćemo taj prolaz jer se više ne koristi.

5.) Učenici trećeg i osmog razreda, dakle kandidati za pričest i krizmu, dužni su do 3. studenog predati prijavnice. Pozivamo roditelje koji još nisu potpisali i poslali prijavnicu da to učine do ovog posljednjeg dana. Sredinom studenog bit će prva kontrola dolazaka učenika trećih i osmih razreda. Oni koji nisu redovito dolazili ili su bili nedoličnog ponašanja, na kućnu adresu dobit će prvu pismenu opomenu. Učenici drugog i sedmog razreda neka također predaju svoje prijavnice nedjeljom nakon svetih misa.

6.) Roditelji kandidata za prvu pričest ove godine napravit će ispred crkve adventski vijenac. Kandidati za krizmu izradit će ove godine božićne jaslice koje će biti izložene u crkvi. Roditeljski sastanak kandidata za prvu pričest i krizmu bit će u nedjelju, 3. studenog, nakon svete mise u 9:30 sati.

7.) O proslavi svetkovine Svih svetih pročitajte u listiću. Kandidati za prvu pričest i krizmu umjesto u večernjem terminu, sudjelovat će na svetoj misi u 11 sati. Nakon mise će dobiti svijeće koje će u procesiji nositi na groblje do centralnog križa ili na grob pokojnog župnika Kuhtića.

8.) Župa Voloder organizira bdijenje povodom svetkovine Svih svetih. Bdijenje je u četvrtak, 31. listopada, u 19:30 sati u voloderskoj crkvi.

9.) Na izlazu iz crkve možete kupiti lampaše.