Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Uršula; Zvjezdan; Hilarija
Utorak BI. Ivan Pavao II. papa
Srijeda Ivan Kapistran; Ivanko
Četvrtak Antun M. Claret; Jaroslav
Petak Sv. Luka, evanđelist; Lukša
Subota Krizant i Darija; Katarina K.
NEDJELJA: 30. KROZ GOD. Sabina, Kontardo; Gordana

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. listopada 2019.]
Ukratko: duhovna skrb u bolnici, susret svećenika, izvješće hodočašća, Misijska nedjelja, knjiga bolesnika, čišćenje crkve, posjet župljana iz Bučice

1.) U srijedu je župnik sa sr. Zvjezdanom Furjan, medicinskom sestrom za duhovnost, imao prvu mjesečnu duhovnu srkb za pacijente u Neuropsihijatrijskoj bolnici. Tijekom cijelog dana posjećeno je 14 odjela, susreli su se s 200 pacijenata od kojih se 40 ispovjedilo. Župa je darovala 50 knjiga duhovne tematike za knjižnicu koju koriste pacijenti. Idući ovakav susret bit će u studenom.

2.) U petak je u našoj župi bio susret svećenika iz našeg dekanata. Održana je jesenska dekanatska korona na kojoj su sudjelovali svi svećenici iz dekanata. Dogovoreni su datumi velikih božićnih ispovijedi koje ćete moći pročitati u idućem listiću.

3.) Jučer, u subotu, naši su župljani sudjelovali na dva hodočašća. U Mariju Bistricu išlo je petnaestak župljana, a u Vukovar dvadesetak.

4.) Danas obilježavamo Misijsku nedjelju. Sav prihod od milostinje namijenjen je za misije. Iduće nedjelje objavit ćemo koliko smo prikupili za misije.

5.) Za župni ured nabavili smo knjigu bolesnika. U nju treba prepisati sve bolesnike kojima je udijeljeno bolesničko pomazanje ili su bili ispovijedani po kućama. Neka se župniku javi tko je voljan upisati popise bolesnika unazad prošlih 15 godina.

6.) Grupa koja u subotu čisti crkvu, crkvu će samo usisati, a očistit će prizemlje pastoralnog centra (donju dvoranu i wc). Mogu se uključiti i muškarci koji bi postavili stolove povodom nedjelje. Iduće subote čišćenje je u 16h.

7.) Iduće nedjelje na svetu misu u 11 sati, dolaze u posjet župniku njegovi dosadašnji župljani iz Bučice. Iz malene župe koja broji oko 420 vjernika, doći će dva autobusa župljana. Sudjelovat će na svetoj misi, a poslije mise će za njih biti upriličen domjenak u pastoralnom centru. Svi koji žele pomoći u organizaciji, neka se jave župniku.