Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Kalist papa; Ljeposlav; Divna
Utorak Terezija Avilska; Rezika; Valter
Srijeda Hedviga; Marija Margareta A.
Četvrtak Ignacije Antiohijski; Vatroslav
Petak Sv. Luka, evanđelist; Lukša
Subota Pavao od Križa; lvan Breb
NEDJELJA: 29. KROZ GOD. Vendelin; Irena; Miroslava

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. listopada 2019.]

Ukratko: caritas, susret kreativne radionice, vrijeme polaska u Vukovar, župni listići, misijski tjedan, posjeta župljana iz Bučice, dan blagoslova kamena temeljca, izvješena starija župna zastava.

1.) Župni caritas je ovog tjedna darovao Biskupijskom caritasu još pokrivača i odjeće, a trenutno prikupljamo namirnice. Više pročitajte u župnom listiću.

2.) Kreativna radionica ima susret sutra, u ponedjeljak, u 18:30 sati. Izrađivat će se nakit i pobožni predmeti. Hvala svima koji su jučer posjetili caritasov štand na gradskom trgu.

3.) Danas je zadnji dan upisa na hodočašća u Vukovar i Mariju Bistricu. Polazak za Vukovar (19. listopada) je u 5:30 sati kod župne crkve.

4.) Podijeljeni su župni listići na oko 1.300 adresa. Ako netko nije dobio svoj primjerak, neka ga uzme na stoliću za tisak.

5.) Tijekom ovog tjedna, do iduće nedjelje, obilježavamo misijski tjedan. Više o misijskom tjednu i nedjelji pročitajte u listiću.

6.) U nedjelju, 27. listopada, na svetu misu u 11 sati, dolaze u posjet župniku njegovi dosadašnji župljani iz Bučice. Iz malene župe koja broji oko 420 vjernika, doći će 60 župljana. Sudjelovat će na svetoj misi, a poslije mise će za njih biti upriličen domjenak u pastoralnom centru. Svi koji žele pomoći u organizaciji, neka se jave župniku.

7.) Danas je dan blagoslova kamena temeljca župne crkve. Zapisano je o tom velikom danu za našu župu, 13. listopadu 1935. godine: „U jutro rano, prošla je vatrogasna glazba svirajući budnicu. Kasnije je dočekivala goste kod ranih vlakova. Počinju razne procesije. Prva velika povorka iz Kutine, sa križarskom zastavom na čelu, dalje drugi sa svih strana pod hrvatskim zastavama koje je tada bilo zabranjeno nositi pa i vješati po kućama. No svejedno ih je bilo preko sedamdeset. Na placu se formira povorka od osamdeset biciklista pod vodstvom društvenih odbornika. Povorka je krenula za Sisak da bude pratnja Nadbiskupu. Već u Stružcu narod pozdravlja povorku, a u Potoku je bio i lijep slavoluk. U samoj Popovači nije ovaj put bilo nijednog slavoluka zato jer je Društvo dobilo zabranu da ne smije biti nikakve zastave osim jugoslavenske zastave dok narod želi samo hrvatske pa je odlučeno da ne bude ništa. Kod ulaza u Popovaču silan narod pozdravlja dragog gosta. Nadbiskupa su dočekali: izaslanik Kraljice, izaslanik Bana, narodni zastupnik Kutine, načelnik općine Popovača i uži odbor „Društva za gradnju crkve u Popovači“, svećenstvo kutinskog dekanata. Slavljena je sveta misa, a nakon svete mise Nadbiskup je posvetio kamen temeljac umetnuvši u uklesanu udubinu metalnu kutiju na kojoj je ispisana Pergamena.“

8.) Danas je također, nakon dugo godina, u našoj crkvi izvješena i starija župna zastava. Vjerujemo da ćemo je ponovno obnoviti kako bismo je mogli nositi u svečanim procesijama.