Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak BDM od Krunice (Ružarija)
Utorak Demetrije i dr.; Hugo; Šimun
Srijeda Dionizije Aerop.;lvan Leonard
Četvrtak Franjo Borgia; Daniel i dr.
Petak Ivan XXIII. papa; Prob
Subota Serafin, Maksimilijan
NEDJELJA: 28. KROZ GOD. Eduard, Edo; Hugolin

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 6. listopada 2019.]
Ukratko: stanje župnog caritasa, prikupljanje hrane, župni listić, čišćenje crkve, raspoređena zvonarina, djeca mole krunicu, ekonomsko vijeće, Dani kruha i zahvalnosti, kamen temeljac, hodočašća

1.) Kratki izvještaj stanja u župnom caritasu. Caritas Biskupije zahvaljuje na darovanom posuđu. Ovaj tjedan odnijet ćemo im prikupljenu odjeću i zimske pokrivače. Na račun župnog caritasa je pohranjen utržak od prodaje rukotvorina iz župne kreativne radionice u iznosu od 2.550 kuna, od prodaje knjiga prikupili smo 1.500 kuna, a iz škrabica 610 kuna. Stanje caritasa iznosi 44.660 kuna. Sutra, u ponedjeljak, poći ćemo u kupovinu materijala za izradu predmeta koji će se prodavati za župni caritas. Sve o financijskom stanju župnog caritasa možete pročitati na oglasnoj ploči u crkvi. Podsjećamo za prikupljanje hrane za Caritas Sisačke biskupije. U pastoralni centar, u radno vrijeme župnog ureda, možete donijeti ove namirnice: grah, krumpir, voće, mast i prehrambene proizvode. Nemojte donositi kukuruz ni ostale žitarice. Ukoliko imate veću količinu koju biste htjeli darovati, a ne možete je donijeti, javite se u župni ured.

2.) Krajem ovog tjedna izaći će prvi župni listić iz tiska. Dogovoreno je da će sve obitelji iz župe, oko 1.300 obitelji, listić dobiti na kućnu adresu.

3.) Iduće subote crkvu čisti druga grupa. Prva grupa započela je generalno čišćenje crkve, a naredne grupe će ga dovršiti. Hvala na sudjelovanju! Dobrovoljci za drugu grupu neka se jave iz sljedećih ulica: Radnička, Kolodvorska, Bana Jelačića, Industrijska, Moslavačka, Hrvatskih branitelja.

4.) Nakon prestanka službe zvonara ostala je u župnoj blagajni nagrada od zvonarine. Ona je utrošena na dvije važne stvari. Prihodom od zvonarine kupili smo 50 malih ABC misala koje će besplatno dobiti vjeroučenici sedmih i osmih razreda. Misali će im pomoći u praćenju župnog vjeronauka. Platili smo ovlaštenog servisera za čišćenje i puštanje u pogon četiri plinska bojlera za centralno grijanje (pastoralni centar, dva u crkvi i jedan u kući) i peći na pelet koja je bila u neurednom stanju.

5.) Tijekom listopada u molitvi krunice pridružit će se djeca koja se pripremaju za sakramente. Krunicu će moliti u misijskom tjednu koji započinje od 14. listopada. Tog tjedna će umjesto redovitog župnog vjeronauka djeca moliti krunicu i sudjelovati na svetoj misi. U četvrtak, 17. listopada, u 18:30 sati, krunicu će predmoliti sedmi i osmi razredi. U petak, 18. listopada, u 18:30 sati, krunicu će predmoliti drugi i treći razredi.

6.) Tijekom ovog tjedna bit će sastanak ekonomskog vijeća. Pozivaju se vijećnici da se jave župniku. Pogledat ćemo stanje u župnom blagajničkom dnevniku nakon mjesec dana upravljanja župom.

7.) Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje bit će od petka do nedjelje.
U petak, 11. listopada u OŠ Zorke Sever od 11 sati.
U subotu, 12. listopada od 11 sati, na Gradskom trgu će sudjelovati kreativna radionica koja će prodavati svoje radove za potrebe caritasa.
U nedjelju, 13. listopada, obilježit ćemo ove dane svečanije na misama.
U četvrtak, 17. listopada u OŠ Popovača od 10:15 sati.

8.) Podsjećamo da je 13. listopada 1935. godine nadbiskup Alojzije Stepinac blagoslovio kamen temeljac naše popovačke crkve. Stoga, iduće ćemo nedjelje obilježiti ovaj važan dan za našu župu.

9.) Hodočašća: U subotu, 19. listopada, štovatelji Božjeg milosrđa hodočaste u Mariju Bistricu na nacionalni susret, polazak je oko 7:20 sati, cijena je 60 kuna.
U subotu, 19. listopada, hodočasti se u Vukovar. Hodočašće predvodi naš sisački biskup i Marijina legija. Cijena prijevoza je 100 kuna, vrijeme polaska bit će oglašeno kasnije.
Upis na hodočašća obavlja se nakon svete mise ili u uredovno vrijeme župnog ureda ili porukom na župni mobitel.