Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Sv. Jeronim; Honorij; Jerko
Utorak Terezija od Djeteta Isusa; Remigije
Srijeda Anđeli čuvari; Anđelko
Četvrtak Kandid; Gerhard; Svjetlana
Petak Franjo Asiški; Franka; Kajo
Subota Sv. Faustina K.; Flavijan
NEDJELJA: 27. NEDJELJA KROZ GODINU; Fides; Verica

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 29. rujna 2019.]
Ukratko: protekli susreti, hrana za caritas, vjeronauk osmaša, listopadske pobožnosti, posuđe za caritas, susret kreativne i dramske skupine, proslava Mihovila, župni listić, Dani kruha, umirovljenje sakristana, preraspodjela sakristanske službe, najave hodočašća.

1.) Tijekom proteklog tjedna održano je nekoliko susreta. U četvrtak je bila prva proba mješovitog zbora. Zahvalili smo na dosadašnjem trudu maestru vlč. Robertu, koji je vodio probe zbora. Mješoviti zbor će, dok se ne nađe prikladnije rješenje, pjevati na svetoj misi u 9:30 sati. Probe su utorkom u 20 sati i većinom će ih voditi župnik sa suradnicima. U petak su naš sakristan Dane i vjeroučitelj Danijel sudjelovali na svetoj misi u Domu u Oborovu. Darovali smo higijenske potrepštine štićenicima caritasove kuće. U petak je bio prvi susret drugih i sedmih razreda koji su dobili pristupnice za sakramente. Trebaju ih ispuniti i donijeti župniku. U subotu je bila proba dječjeg zbora, a pjevaju nedjeljom u 9:30 sati. Pozivamo roditelje da djecu animiraju za dječji zbor. Proba je subotom u 10 sati. Zbor mladih ima probe nedjeljom u 10:30 sati. Pozivaju se novi članovi. Ministrantski susreti su subotom u 11 sati i pozivamo djecu od četvrtog razreda nadalje da se pridruže. U subotu su sudjelovali svi naši vjeroučitelji i petnaestak župljana na hodočašću u Goru.

2.) Naredna dva tjedna, od 1. do 15. listopada, prikuplja se hrana za Caritas Sisačke biskupije. U pastoralni centar, u radno vrijeme župnog ureda, možete donijeti ove namirnice: grah, krumpir, voće, mast i prehrambene proizvode. Nemojte donositi kukuruz ni ostale žitarice.

3.) Župni vjeronauk kandidata za krizmu, osmih razreda osnovne škole, bit će petkom. Sudjelovat će na večernjoj svetoj misi u 19 sati i poslije mise imati kratki susret. Dužni su donijeti ispunjene prijavnice.

4.) Započinju listopadske pobožnosti. Krunicu molimo pola sata prije večernje svete mise, od utorka do petka. Moli se i nedjeljom prije svetih misa.

5.) Danas, 29. rujna, posljednji je dan da svi kojima je ostalo suđe u pastoralnom centru uzmu svoje stvari. Također je posljednji dan da oni koji su ove godine imali prvu pričest i krizmu uzmu uspomene sa slavlja. Preostalo suđe darovat ćemo u ponedjeljak Caritasu Sisačke biskupije.

6.) Sutra, 30. rujna, u 18:30 sati bit će kreativna radionica za mlade i odrasle. Kreativna radionica za učenike OŠ bit će u subotu, 5. listopada, u 11:30 sati. Ponesite škare i ljepilo. Dramska skupina ima susret u subotu, 5. listopada, u 10:45 sati, pripreme su za Dane kruha.

7.) U petak, 4. listopada, svetom misom u 18 sati, proslavit ćemo svetog Mihovila, zaštitnika policije. Na svetoj misi u 18 sati sudjelovat će policajci i njihova rodbina. Molit ćemo i za sve poginule i preminule pripadnike policije. Nakon nje je krunica u 18:30 sati i druga sveta misa u 19 sati.

8.) Tijekom idućeg tjedna u planu je izdavanje župnog listića u kojem ćete biti informirani o svim događajima koji slijede u našoj župi. Moći ćete pročitati i termine svih tjednih i mjesečnih susreta naših župnih zajednica pa molimo da se u njih uključite.

9.) Najava: obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje bit će od petka do nedjelje.
U petak, 11. listopada, u OŠ Zorke Sever od 11 sati.
U subotu, 12. listopada od 11 sati, na Gradskom trgu gdje će sudjelovati kreativna radionica koja će prodavati svoje radove za potrebe župnog caritasa.
U nedjelju, 13. listopada, obilježit ćemo ove dane svečanije na svetim misama.

10.) Naš sakristan Dane Račić završava svoju dugogodišnju službu sakristana. Zahvaljujemo mu na proteklih petnaestak godina tijekom kojih je bio sakristan. Zahvalu na službi uručit ćemo mu u nedjelju, 6. listopada, na misi u 8 sati.

11.) Preraspodjelu službe sakristana učinit ćemo ovaj tjedan. Predlaže se sljedeće.
Službu otključavanja crkve preuzeli bi članovi žive krunice.
Službu čišćenja i uređenja crkve preuzeli bi župljani koji bi se prema adresi stanovanja podijelili na šest grupa. Za prvu grupu neka se župniku jave dobrovoljci iz sljedećih ulica: Sisačka, Braće Weiss, Banderierova, Lovrakova, Tesle, Trnine, Badalićeva i Obleanov prolaz.
Službu skupljanja milostinje preuzeli bi članovi pastoralnog i ekonomskog vijeća i ministranti.
Služba zvonjenja prije svetih misa i za sprovode je automatizirana. Zvono zvoni tri minute prije nedjeljne svete mise i dvije minute prije svetih misa u tjednu. Za sprovode odzvonit će pet minuta.
Službu pripreme za svetu misu, organizaciju sprovoda i hodočašća preuzet će župnik. 

12.) Najava hodočašća.
U subotu, 5. listopada, Bratovština hodočasti u Krašić i Karlovac, polazak je u 7:00 sati. Autobus je popunjen.
U subotu, 19. listopada, štovatelji Božjeg milosrđa hodočaste u Mariju Bistricu na nacionalni susret, polazak je oko 7:20 sati, cijena je 60 kuna.
U subotu, 19. listopada, hodočasti se u Vukovar. Hodočašće predvodi naš sisački biskup i Marijina legija. Cijena prijevoza je 100 kuna, vrijeme polaska bit će oglašeno kasnije.
Upis na hodočašća obavlja se nakon svete mise ili u uredovno vrijeme župnog ureda ili porukom na župni mobitel.