Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Otac Pio; Lino; Tekla; Sofija
Utorak Gospa od Otkup.; Rupert
Srijeda Aurelija; Zlata; Rikarda
Četvrtak Sv. Kuzma i Damjan; Damir
Petak Vinko Paulski; Vicencija
Subota Vienceslav; Veteslav
NEDJELJA: 26. NEDJELJA KROZ GODINU; Sv. Mihael, Gabriel i Rafael arkandeli

 

1.) Hodočašća.
U subotu, 28. rujna je hodočašće u biskupijsko marijansko svetište u Gori. Polazak je oko 8:30 sati, išli bismo autobusom koji bi prevozio hodočasnike iz cijelog dekanata pa se na vrijeme upišite. Cijena prijevoza je 50 kuna, u svetištu imate osiguran besplatni ručak.
U subotu, 5. listopada, Bratovština hodočasti u Krašić i Karlovac, polazak je u 7:00 sati, još ima nekoliko mjesta pa se prijavite.
U subotu, 19. listopada, štovatelji Božjeg milosrđa hodočaste u Mariju Bistricu na nacionalni susret, polazak je oko 7:20 sati, cijena je 60 kuna.
U subotu, 19. listopada, hodočasti se u Vukovar. Hodočašće predvodi naš sisački biskup i Marijina legija. Cijena prijevoza je 100 kuna, vrijeme polaska bit će oglašeno kasnije.
Upis na hodočašća obavlja se nakon svete mise ili u uredovno vrijeme župnog ureda ili porukom na župni mobitel.

2.) Upisivanje misnih intencija obavlja se nakon svetih misa i to tek kada završi izlazna pjesma. Nemojte u sakristiju dolaziti dok nije završila izlazna pjesma jer ometate molitvu ministranata i svećenika. Upis misnih intencija ne vrši se ni telefonskim razgovorima nego samo osobno dolascima u uredovno vrijeme župnog ureda.

3.) Na nedjeljnoj svetoj misi u 9:30 sati i svetoj misi petkom kada kandidati za prvu pričest imaju svoje pripreme, stariji i odrasli, nemojte sjediti u prvim klupama u crkvi. Te su klupe rezervirane za njih. Pozivamo roditelje koji isto imaju djecu u nižim razredima osnovne škole, neka ih pošalju u prve redove u crkvi kako bi bolje pratila svetu misu.

4.) Zahvaljujemo se članovima kreativne radionice koji su u proteklom tjednu, u dva poduža susreta, uspjeli očistiti župnu dvoranu na katu. Oslobodili smo dovoljno prostora da se u ormare poslože i druge stvari koje će nam koristiti tijekom godine za razne susrete. Također je posložena i mala kuhinja pa je od sada držimo urednom.

5.)  Ponavljamo radno vrijeme ureda i rasporeda svetih misa. Na oglasnoj ploči ispred crkve pročitajte o terminima svetih misa. Svete mise su od utorka do petka u 19 sati. Subotom u 8 sati još ovaj tjedan. Nedjeljom su tri: 8, 9:30 i 11 sati. Zapišite i broj župnog mobitela (099/354-0453) na koji u uredovno vrijeme zovete te u drugo doba dana možete poslati poruku. Radno vrijeme župnog ureda je nakon večernjih svetih misa od 19:30 do 20:00 sati. Pratite i facebook stranicu: Župa Popovača

6.) U četvrtak, 26. rujna, bit će susret drugih i sedmih razreda koji započinju prvu godinu pripreme za sakramente. U 18:30 će biti susret drugih razreda, a nakon svete mise susret sedmih razreda. Za druge razrede susret završava svetom misom, a sedmi razredi susret započinju svetom misom u 19 sati.

7.) Susreti za djecu subotom od sada će se stalno održavati i vodit će ih župnik sa suradnicima. Subotom u 10 sati bit će proba dječjeg pjevačkog zbora. Pozovite djecu da dođu na probe i započnemo ozbiljnije s pripremama za nedjeljnu misu. Ministranti će susrete imati u 11 sati, nakon probe dječjeg zbora.

8.) U četvrtak, 26. rujna, nakon večernje svete mise, bit će proba mješovitog zbora. Pozivaju se članovi da dođu na prvu probu. Od sada će pjevanje na nedjeljnoj misi u 9:30 sati voditi dječji i mješoviti zbor, svaki po nekoliko pjesama.