Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Kornelije i Ciprijan; Eufemija
Utorak Rane sv. Franje; Robert B.
Srijeda Josip Kupertinski; Sonja; kv.
Četvrtak Januarije;Teodor; Željko
Petak Andrija Kim; Svjetlana; kv.
Subota Sv. Matej ap, i ev.; Matko
NEDJELJA: 25. NEDJELJA KROZ GODINU; Toma Vilan.; Bl. Ivan Mendez

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 15. rujna 2019.]
1.) Održan je susret ekonomskog i pastoralnog vijeća. Najviše se raspravljalo o članovima vijeća jer su dosadašnji članovi davno izabrani. Stoga ćemo tijekom iduće godine pristupiti izboru novih članova vijeća. Ostale teme sastanaka bile su dužnosti vijećnika, sudjelovanje u godišnjem župnom programu, proslava značajnih blagdana, briga za sve dijelove župe tako da svaki vijećnik bude zadužen za dio župe, blagoslov obitelji, godišnji obiteljski dar, prihodi i rashodi župe.

2.) Očišćeno je spremište na ulazu u crkvu. Odvezli smo na reciklažu stare neupotrebljive stvari i sve što je uništila vlaga. Sada je u njemu zračnije pa se crkva tijekom dana i noći može ventilirati kroz dva nasuprotna prozora: u sakristiji i spremištu.

3.) U srijedu smo proslavili rođendan najstarije župljanke Katice Krznarić. Baka Katica proslavila je stoti rođendan, a druženje smo imali u crkvi i župnoj dvorani.

4.) Održan je sastanak s bogoslovima koji su iz naše župe. Razgovarali smo o životu na bogosloviji, dužnostima, polaganju ispita i službama koje ih očekuju u idućoj godini. A naša župa će ih uvijek podržavati u svojim molitvama.

5.) Pozivaju se prvopričesnici i krizmanici koji su ove godine primili sakramente da podignu svoje uspomene. Uspomene slavlja prve pričesti i krizme možete podići nakon svetih misa. Rok za podizanje uspomena je 29. rujna.

6.) Pozivaju se vjernici koji su još od oproštajne mise ostavili razni pribor, pladnjeve ili tanjure da podignu svoje stvari. Sve se nalazi u pastoralnom centru pa navratite nakon svetih misa po svoje stvari. Rok za podizanje stvari je 29. rujna, a sav višak koji se ne bude pokupio, bit će proslijeđen potrebitima.

7.) Možete na izlazu iz crkve kupiti knjige koje su duplikati župne knjižnice. Cijena knjige je vaš dobrovoljni prilog. Sve što budemo prikupili, namijenit ćemo za župni caritas. U svakoj knjizi upisana je zahvala što pomažete župnom caritasu.

8.) Pobožnost Milosrdnom Isusu koja je utorkom, od sada će se umjesto nakon svete mise moliti prije svete mise, dakle od 18:30 sati.

9.) Od listopada neće biti svete mise subotom u 8 sati.

10.) Pozivaju se župljani da prije svetih misa, ako ranije dođu, ne stoje pred crkvom nego uđu u crkvu i pobožno se pripreme za svetu misu. Druženja, razgovore i pozdrave ostavite za vrijeme nakon svete mise.

11.) Iduće dvije nedjelje, 22. i 29. rujna, umjesto redovite župnikove propovijedi, imat ćemo tijekom svete mise tumačenja pojedinih dijelova mise.