Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Petar Klaver; Strahimir
Utorak Nikola Tolentinski; Pulherija
Srijeda Proto i Hijacint; Helga
Četvrtak Ime Marijino; Dubravko
Petak Ivan Zlatousti; Zlatko; Ljubo
Subota Uzvišenje sv. Križa
NEDJELJA: 24. NEDJELJA KROZ GODINU; BDM žalosna, Dolores

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI]

Pročitajte: hodočašće u Krašić, radionica i caritas, susreti za djecu i mlade, župni vjeronauk,  roditeljski sastanak, hodočašć u Zrin, župnom uredu, uređenje crkve, sistem župnih zvona, susret članova župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

1.) Održan je susret Bratovštine bl. Alojzija Stepinca. Dogovoreno je hodočašće u Krašić, dana 5. listopada. Bit će još slobodnih mjesta u busu, pa tko hoće, može se upisati.

2.) Održan je susret članova kreativne radionice i župnog caritasa. Dogovara se popis potrebitih i bolesnika. Otvoren je žiro račun župnog caritasa: HR7023400091511029273. Od sada se evidencija prihoda i rashoda caritasa upisuje u posebnu blagajničku knjigu. I ove godine prijavit ćemo se na natječaj „Caritasovi paketi radosti“ kako bi korisnici mogli nastaviti primati hranu i potrepštine.

3.) Započinju susreti subotom. Molimo djecu i mlade neka se uključe u navedene skupine. Prvi susret bit će 14. rujna (subota).
10:15 sati: kreativna radionica
10:45 sati: dramska skupina i čitači
11:00 sati: dječji zbor
11:30 sati: ministranti
Ispovijed školske djece bit će iste subote (14. rujna) u 10 sati u župnoj crkvi.

4.) U nedjelju, 15. rujna, započinjemo slaviti misu s djecom u 9:30 sati. Pozivaju se roditelji djece koja započinju drugi, treći, sedmi i osmi razred na tu svetu misu. Dragi roditelji, bit ćete upućeni u župni vjeronauk koji će se od ove godine drugačije održavati za kandidate prve pričesti i krizme. Sva djeca sudjeluju na nedjeljnoj svetoj misi. Nedjeljna sveta misa je važna oznaka kršćanskog života. Župni vjeronauk bit će različito sastavljen za pojedine razrede. Vjeroučitelji će volontirati u župnom vjeronauku i biti potpora župniku u njegovom održavanju. Kandidati drugog razreda imat će povremene susrete o kojima će čuti na nedjeljnoj svetoj misi. Kandidati trećeg razreda imat će župni vjeronauk u sklopu jedne od večernjih svetih misa u tjednu, a dan ćemo odrediti na sastanku. Kandidati sedmog razreda imat će povremene susrete o kojima će čuti na nedjeljnoj svetoj misi. Kandidati osmog razreda imat će svoje susrete nedjeljom prije ili poslije svete mise, a na sastanku ćemo odrediti na koju će nedjeljnu svetu misu dolaziti. Također će ispunjavati nedjeljno izvješće o sudjelovanju na svetoj misi te će za njih dobiti prikladne materijale. Sva pitanja moći ćete uputiti na roditeljskom sastanku.

5.) U subotu je blagoslov spomen-crkve u Zrinu koju je izgradila naša Biskupija. Branitelji pozivaju da se upišete za hodočašće u Zrin. Cijena karte je 50 kuna. Hodočasti se u subotu, 14. rujna, a sve informacije možete dobiti u sakristiji nakon svete mise.

6.) Na oglasnoj ploči ispred crkve pročitajte o terminima svetih misa. Svete mise su od utorka do petka u 19 sati. Subotom u 8 sati. Nedjeljom su tri: 8, 9:30 i 11 sati. Zapišite i broj župnog mobitela (099/354-0453) na koji u uredovno vrijeme zovete te u drugo doba dana možete poslati poruku. Radno vrijeme župnog ureda je nakon večernjih svetih misa od 19:30 do 20:00 sati. Pratite i facebook stranicu: Župa Popovača

7.) U tijeku je zamjena plastičnih svijeća. Naime, stavljamo voštane svijeće u crkvu. Nabavljena je nova uskrsna voštana svijeća i svijeće oko svetohraništa i Gospinog kipa. Voštane svijeće postavit će se i na oltar.

8.) U tijeku je zamjena sistema zvonjenja župnih zvona. Postojeći sistem zvonjenja modernizirat će se, a uvest ćemo i raspored s terminima kada i na koji način zvone župna zvona. Također će se promijeniti i zvonjenje na sprovodima, a prihodom od zvonarine platit ćemo novi uređaj za zvonjenje.

9.) Pozivaju se članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća na susret sa župnikom. Članovi pastoralnog vijeća razgovarat će o svojem djelovanju u župi. Članovi ekonomskog vijeća razgovarat će o prihodima i rashodima župe te o honoriranju (nagrađivanju) župnih suradnika. Susret je u srijedu, 11. rujna. Ekonomsko vijeće u 18:30 sati, pastoralno vijeće u 19:30 sati.

 

 

Kao što se vidi; orgulje koje smo kupili, (presložili, restaurirali novi umjetnički okvir i ormar napravili), tj. sada su dobile svoj konačni oblik, treba još nešto detalja urediti (bojenje cijevi, i obući sviraonik) a kad bi bilo dovoljno velikih kumova onda bi kupili novi sviraonik. Hvala Bogu što su već počeli kumovi davati za orgulje. Budući smo pri završetku radova već smo puno toga platili ali smo u velikom, velikom minusu. Pa se nadam i molim i Vas da se uključite kao kumovi koji to možete. Orgulje imaju preko 1100 cijevi. Pa svako može kumovati tj. kupiti 1 cijev. Napravio sam plan kako je to moguće. Kum se orgulja može biti: počevši od 200 kn, 50 eura, 500 kn, 100 eura, 1000, kn, 200 eura, 2000 kn, 500 eura, 5000 kn, 1000 eura, i više od 1000 eura. A već sad imamo 2 donatora s više od 1000 eura, a neki koji su dali manje a za njih je to doista znatno i puno. Ako tako i mi budemo dali znatno i osjetno dovršit ćemo to veliko djelo za crkvu i župu.

 

Zamolba za namjensku donaciju – orgulje

Poštovani,

Poštovani, u potpunoj ovisnosti o dobrim ljudima koji su voljni nesebično pomoći i time podržati naš projekt – orgulje, slobodan sam Vas zamoliti za financijsku pomoć.
Za župu je to vrlo velik izdatak za koji ni višegodišnja redovna sredstva ne bi bila dostatna.
Molimo Vas stoga za pomoć kako bi mogli dovršiti to veliko djelo za crkvu i župu.
Sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun župe Popovača broj (U PBZ): HR47 2340009 1100182889

Zahvalna srca zazivljem na Vas Božji blagoslov!