Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
15.07.
Presveti Otkupitelj; Dobriša
Utorak
16.07.
Gospa Karmel.; Karmela
Srijeda
17.07.
Aleksije; Branko; Marcelina
Četvrtak
18.07.
Friderik; Simforoza; Ljuba
Petak
19.07.
Aurelija;Zora;Zlatka;Makrina
Subota
20.07.
Ilija prorok; Margareta; llijana
NEDJELJA
21.07.
16. KROZ GOD. Lovro Brindiški, Danijel pr., Dane, Danica

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 14. srpnja 2024.]
UKRATKO: mlada misa vlč. Frane Bijelića, završena obnova ulaznog portala, misa zahvalnica u Voloderu.

Mlada misa vlč. Frane Bijelića: naš župljanin, vlč. Frano Bijelić, proslavit će svoju mladu misu 14. srpnja u 11 sati. Mladoj misi je prethodila trodnevna priprava, od 11. do 13. srpnja. Hvala predslaviteljima, zborovima koji su pjevali, ministrantima. Na sam dan mlade mise, 14. srpnja, slavlje započinje u 10 sati roditeljskim blagoslovom ispred mladomisnikove kuće (Ul. bana Jelačića 92b). Nakon roditeljskog blagoslova nije procesija. Znači, zbog vrućine nema procesije od obiteljske kuće do crkve. Organiziran je prijevoz od crkve do mladomisnikove kuće tako da se ne trebate uputiti vlastitim vozilima.
Naša župa će kao dar mladomisniku uručiti albu i misnicu u kojoj će predslaviti mladu misu. Sva milostinja ove nedjelje također će biti poklonjena mladomisniku. 

Završena obnova ulaznog portala: pred mladu misu dovršen je kameni ulazni portal u crkveno dvorište i uklonjena je skela. Ulazni portal nastradao je u potresu i sada je konačno završena njegova obnova. Obnova portala plaćena je sredstvima kapitalnih ulaganja grada Popovače.

Misa zahvalnica u Voloderu: iduće nedjelje, 21. srpnja u 11 sati, u Voloderu, naš vlč. Frano Bijelić slavit će svetu misu zahvalnicu. Pozivamo župljane da se iduće nedjelje odazovu i sudjeluju na svetoj misi u Voloderu povodom završetka ove velike proslave.