Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
17.06.
Diogen; Inocent; Adolf
Utorak
18.06.
Marcelijan; Ozana; Ljubomir
Srijeda
19.06.
Romuald; Rajka; Bogdan
Četvrtak
20.06.
Naum Ohridski; Silverije
Petak
21.06.
Alojzije Gonzaga; Vjekoslav
Subota
22.06.
Ivan Fisher; Toma M.
NEDJELJA
23.06.
12. KROZ GOD. Josip Caf.; Sidonija; Zdenka

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. lipnja 2024.]
UKRATKO: podijeljeni paketi Caritasa, kolači za Alojzijevo, izložba slika, proslava sv. Alojzija Gonzage, Caritasov štand, „Petrov novčić”, bojanje crkve, iznošenje interijera, svete mise u Voloderu, svećeničko ređenje vlč. Frana Bijelića.

Podijeljeni paketi Caritasa: u prošlom tjednu podijeljeni su paketi za korisnike Caritasa. Dostavljeni su paketi za 29 obitelji.

Kolači za Alojzijevo: molimo župljane da ispeku ili suhe kolače ili kiflice za Alojzijevo. Kolače donesite u pastoralni centar na sam dan prije večernje svete mise. Hvala.

Izložba slika: povodom zaštitnika župe u pastoralnom centru će na sam dan Alojzijeva biti izložene uramljene slike koje su naslikane na ovogodišnjoj ljetnoj koloniji koju je organizirala naša župa. Uramljene slike možete rezervirati (uzmete broj ispod slike) i kupiti.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: slavlje zaštitnika župe bit će 20. i 21. lipnja. U četvrtak, 20. lipnja, imat ćemo euharistijsko klanjanje u 18 sati. Nakon klanjanja je sveta misa na kojoj ćemo duhovno razmatrati o životu sv. Alojzija Gonzage. U petak, 21. lipnja, večernja sveta misa je u 18:30 sati, predslavi je vlč. Ivan Faletar, domaći sin. Nakon svete mise je domjenak na platou ispred crkve.

Caritasov štand: u petak, 21. lipnja, povodom proslave sv. Alojzija Gonzage, štand našeg župnog Caritasa, na kojem će biti radovi kreativne radionice, stajat će na ulazu u crkveno dvorište. Prihod od prodaje namijenjen je za župni Caritas.

Petrov novčić: iduće nedjelje, 23. lipnja, sva milostinja namijenjena je za Papu, za zakladu „Petrov novčić” kojom se financiraju važni crkveni projekti i humanitarne pomoći diljem svijeta.

Bojanje crkve: ove godine ćemo obojati unutrašnjost naše crkve. Radovi će se odvijati od 24. lipnja do 06. srpnja. Tijekom tog perioda crkva će biti zatvorena za sva događanja. Radove bojanja crkve platit ćemo iduće godine sredstvima obiteljskog dara za 2025. godinu.
Napomena: iznošenje interijera iz crkve imat ćemo iduće nedjelje, 23. lipnja u 16 sati. Pozivaju se župljani da se odazovu na ovu akciju.

Svete mise u Voloderu: zbog bojanja crkve, u razdoblju od 24. lipnja do 06. srpnja, svete mise su u Voloderu. Svete mise u Voloderu su radnim danom (od utorka do petka) u 18 sati, nedjeljom u 08 i 11 sati. Molimo župljane da onima kojima je teže doći do crkve u Voloderu, ponude vlastiti prijevoz.

Svećenik vlč. Frano Bijelić: u subotu, 29. lipnja, naš župljanin vlč. Frano Bijelić imat će svećeničko ređenje u bazilici u Sisku. Pozivamo župljane da se odazovu ovoj svečanosti. Organiziramo besplatni prijevoz autobusom, polazak je u 8:45 sati, povratak oko 13 sati. Možete se upisati nakon svetih misa. Molimo sve koji su zainteresirani pješice hodočastiti na ređenje da se također prijave kod župnika kako bi im se osigurao povratak autobusom.