Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
03.06.
Karto Lwanga i drugovi; Olivija
Utorak
04.06.
Kvirln Sisački; Predrag
Srijeda
05.06.
Bonifaclje; Dorotej; Valerija
Četvrtak
06.06.
Norbert; Artemiie; Berto; Paulina
Petak
07.06.
Koloman, Robert, Radoslav
Subota
08.06.
Medardo, žarko; Vilim
NEDJELJA
09.06.
10. KROZ GOD. Efrem; Ranko

 

Događanja u tjednu

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 02. lipnja 2024.]
UKRATKO: župni ured i svete mise, bojanje crkve, Kvirinovo u Sisku, Presveto Srce Isusovo, Antunovo i hodočašće u Voloder, zaručnički tečaj, Hod za život.

Župni ured i svete mise: u danima od 05. do 11. lipnja župni ured ne ureduje za pozive, poruke i e-mailove zbog godišnjih odmora. Svete mise u tom periodu predslavi vlč. Mario Stjepan Šikić. Raspored misa imate na oglasnoj ploči i internetu.

Bojanje crkve: ove godine ćemo obojati unutrašnjost naše crkve. Bojanje crkve je opsežan projekt u koji će biti uključeno: bojanje zidova svjetlijom bojom, restauracija crta na zidovima, lakiranje drvenog stropa, sanacija elektroinstalacija u sakristiji, restauracija stropova na malom koru i kod Majke Božje Garićke. Radovi će se odvijati od 24. lipnja do 06. srpnja. Tijekom tog perioda crkva će biti zatvorena za sva događanja. Radove bojanja crkve platit ćemo iduće godine sredstvima obiteljskog dara za 2025. godinu.

Kvirinovo u Sisku: proslava zaštitnika biskupije sv. Kvirina bit će u bazilici u Sisku, u utorak 04. lipnja. Započinje procesijom u 10 sati od katedrale, a sveta misa je u bazilici u 11 sati.

Presveto Srce Isusovo: svetkovinu Presvetog Srca Isusa slavimo u petak, 07. lipnja. Sveta misa započinje u 18:30 sati ispred kapele Presvetog Srca Isusova u Velikom brdu, nastavlja se procesijom do župne crkve.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio u utorak, 13. lipnja u 16:30 sati, ispred župne crkve u Popovači, sudjelujemo na večernjoj svetoj misi. Svete mise u Voloderu povodom Antunova su u 11:00 i 18:00 sati.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 14. do 16. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Hod za život: u subotu, 15. lipnja, u Sisku se održava Hod za život. Okupljanje započinje u 10:30 sati od trga Sisačkog robnog centra i hodat će se do parka koji je ispred sjedišta Biskupije. Ovaj događaj možete podržati svojim prisustvom na hodu ili kupnjom majica po cijeni od 8 eura. Majice možete nabaviti ispred crkve nakon misa. Povodom Hoda za život bit će organiziran besplatni autobus. Tko je zainteresiran, neka se javi.

Katolička gimnazija: upućujemo roditelje da upišu svoje dijete u katoličku gimnaziju koja započinje s radom ove jeseni u Popovači. Za upis u gimnaziju kontaktirajte župnika iz Velike Ludine koji vrši službu ravnatelja. Više informacija imate u zadnjem župnom listiću.