Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
27.05.
Augustin Kenterberijski
Utorak
28.05.
German; Villm; Velimir
Srijeda
29.05.
Maksim; Ervin
Četvrtak
30.05.
Tijelovo; Ivana Arška; Ferdinand; Srečko
Petak
31.05.
Pohod BDM; M.B. Kam. Vrata; Krunoslava
Subota
01.06.
Justin; Mladen; Teofil; Slobodan
NEDJELJA
02.06.
9. KROZ GOD. Marcelin i Petar; Eugen

 

Događanja u tjednu

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 26. svibnja 2024.]
UKRATKO: župni ured i svete mise, bojanje crkve, Tijelovo, likovna kolonija, Kvirinovo, Presveto Srce Isusovo, Antunovo u Voloderu, zaručnički tečaj, katolička gimnazija.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan župni ured ureduje u utorak i petak. U srijedu nema svete mise jer je sastanak Sinode Sisačke biskupije. U danima od 05. do 11. lipnja župni ured ne ureduje zbog godišnjih odmora.

Bojanje crkve: ove godine ćemo obojati unutrašnjost naše crkve. Bojanje crkve je opsežan projekt u koji će biti uključeno: bojanje zidova svjetlijom bojom, restauracija crta na zidovima, lakiranje drvenog stropa, sanacija elektroinstalacija u sakristiji, restauracija stropova na malom koru i kod Majke Božje Garićke. Radovi će se odvijati od 24. lipnja do 06. srpnja. Tijekom tog perioda crkva će biti zatvorena za sva događanja. Radove bojanja crkve platit ćemo iduće godine sredstvima obiteljskog dara za 2025. godinu.

Tijelovo: u četvrtak, 30. svibnja, slavimo svetkovinu Tijelova. Sveta misa je u 09:30 sati. Nakon svete misa je procesija istom rutom kao i prošle godine. Četiri postaje (kod DVD-a, na Trgu, kod autobusnog i kod groblja) uredit će članovi Molitvene zajednice.

Likovna kolonija: u subotu, 01. lipnja, održat će se u našem crkvenom dvorištu likovna kolonija. Slikari će ove godine slikati motive naše župne crkve. Okupljanje započinje od 09 sati. Svi koji su zainteresirani za slikanje, neka se jave župniku, dobit ćete materijale za slikanje. Osobito pozivamo djecu i njihove roditelje. Svi Također, slobodno dođite tijekom dana vidjeti kako umjetnici slikaju!

Kvirinovo u Sisku: proslava zaštitnika biskupije sv. Kvirina bit će u bazilici u Sisku, u utorak 04. lipnja. Započinje procesijom u 10 sati od katedrale, a sveta misa je u bazilici u 11 sati.

Presveto Srce Isusovo: svetkovinu Presvetog Srca Isusa slavimo u petak, 07. lipnja. Sveta misa započinje ispred kapele Presvetog Srca Isusova u Velikom brdu, nastavlja se procesijom do župne crkve.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio u utorak, 13. lipnja u 16:30 sati, ispred župne crkve u Popovači, sudjelujemo na večernjoj svetoj misi. Svete mise u Voloderu povodom Antunova su u 11:00 i 18:00 sati.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 14. do 16. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Katolička gimnazija: upućujemo roditelje da upišu svoje dijete u katoličku gimnaziju koja započinje s radom ove jeseni u Popovači. Za upis u gimnaziju kontaktirajte župnika iz Velike Ludine koji vrši službu ravnatelja. Više informacija imate u zadnjem župnom listiću.