Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
20.05.
Bernardin Sijenski
Utorak
21.05.
Kristofor Magallanes i dr.
Srijeda
22.05.
Rita; Jagoda; Renata; kv.
Četvrtak
23.05.
Deziderije; Željko; Željana
Petak
24.05.
Marija Pomoćnica; Vinko; kv.
Subota
25.05.
Marija Majka Crkve; Beda časni; Grgur VIL
NEDJELJA
26.05.
Presveta Trojstva; Filip Nen; Zdenko

 

Događanja u tjednu

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. svibnja 2024.]
UKRATKO: ispovijed u bolnici, susret članova molitvene zajednice, euharistijsko klanjanje, radovi na kapeli, radovi na kamenoj špilji, pripreme  za maturu, katolička gimnazija.

Ispovijed u bolnici: u srijedu, 15. svibnja bila je ispovijed i susret s pacijentima u bolnici. Sakramentima je pristupilo 70 pacijenata. Ove srijede, 22. svibnja u 11 sati, bit će dodatni susret s novim pacijentima na III.D odjelu.

Susret i druženje članova molitvene zajednice: u utorak, 21. svibnja, nakon večernje svete mise bit će susret i druženje članova molitevene zajednice „Božjega milosrđa”. Na susretu će sudjelovati i štovatelji Božjega milosrđa iz okolnih župa.

Euharistijsko klanjanje: u četvrtak, 23. svibnja u 18 sati, bit će euharistijsko klanjanje. Klanjanje je pripremila Bratovština bl. Alojzija Stepinca. Odazovimo se na zajedničku molitvu pred Presvetim!

Radovi na kapeli u Velikom brdu: završeni su fasaderski radovi na kapeli u Velikom brdu. Izolirani su temelji kapele, iznutra je ožbukana i obojana je. Kapela je obojana u crvenu boju i istaknuti su bijeli ukrasi. U tijeku je još elektrifikacija kako bi bila obasjana javnom rasvjetom. Radovi će biti plaćeni prihodima obiteljskog dara.

Radovi na kamenoj špilji: u tijeku su pripremni radovi na kamenoj špilji koja će se nalaziti na crkvenom platou. Za sada je pripremljeno šest paleta ručno klesanog kamena koje smo dovezli na plato. U narednim tjednima povećavat će se broj paleta s klesanim kamenom. Kamen je pred Uskrs nabavljen iz susjedne države.

Pripreme za maturu: župa će uskoro održavati pripreme za maturu. Pripreme će se odvijati vikendom u pastoralnom centru i bit će besplatne. Molimo sve maturante koji bi sudjelovali na pripremama da se jave župniku kako bismo znali koliko je zainteresiranih. 

Katolička gimnazija: upućujemo roditelje da upišu svoje dijete u katoličku gimnaziju koja započinje s radom ove jeseni u Popovači. Za upis u gimnaziju kontaktirajte župnika iz Velike Ludine koji vrši službu ravnatelja. Više informacija imate u zadnjem župnom listiću.