Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
01.04.
Uskrsni ponedjeljak; Hugo; Teodora; Anastazije
Utorak
02.04.
Franjo Paolskl; Dragoljub
Srijeda
03.04.
Siksto; Krest; Svevlad
Četvrtak
04.04.
Izidor Seviljski; Žiga; Strahimir
Petak
05.04.
Vinko Ferrerskl; Berislav
Subota
06.04.
Vilim; Celzo; Rajko
NEDJELJA
07.04.
2. Uskrsna. Ivan de la Salle, Herman

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 31. ožujka 2024.]
UKRATKO: uskrsna čestitka, zahvala, vatromet povodom Uskrsa, kapelica u Velikom Brdu, takse za prvu pričest i krizmu, kamenoklesarski radovi, župni ured i svete mise.

Sretan Uskrs: dragi župljani, želim vam svima blagoslovljen Uskrs! Neka pobjeda koja je zasjala iz Kristovog groba, bude znak nade da ćemo živjeti s Kristom zauvijek

Zahvala: hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovih velikih dana pred Uskrs. Vatrogascima na održavanju vatre za Noćnu križni put, pekari „Vikend” na kiflicama za Noćni križni put, Bratovštini na organizaciji Getsemanske ure, zboru koji je sve ove dane predvodio pjevanje, čitačima, ministrantima, svim župnim zajednicama koje su se uključile u dežurstvo kod Kristovog groba, slastičarnici „Marta i medo” na lomljenoj čokoladi za Vazmeno bdijenje te ostalima koji su izdvojili vrijeme za uskrsno uređenje crkve.

Vatromet povodom Uskrsa: ovogodišnja proslava Vazmenog bdijenja na Veliku subotu završila je vatrometom. Vatromet je plaćen našim župnim sredstvima kao dar župljanima povodom najvećeg kršćanskog blagdana. Budući da se u uskrsnoj noći u nekim našim mjestima održava tradicija pucanja, mi smo se odlučili pridružiti izvođenjem vatrometa.

Kapelica u Velikom Brdu: u tijeku je obnova kapelice Presvetog Srca Isusova u Velikom Brdu. Završena je zamjena pristupnog prijelaza preko kanala, izgrađen je betonski zid koji omeđuje kapelu, završeni su radovi pripreme za asfaltiranje i započela je unutarnja i vanjska sanacija kapele. Od prosinca do sada u kapelu je uloženo oko 11.800 eura sredstava iz obiteljskog dara.

Takse za prvu pričest i krizmu: ove godine ćemo drugačije. Umjesto takse neka roditelji kandidata za prvu pričest i krizmu na sam dan podjele sakramenata u škrabicu na ulazu u crkvu ubace svoj prilog. Ove godine roditelji kandidata ne trebaju ništa uređivati ni crkveni okoliš ni crkvu. Njihov novčani prilog ide za obnovu kapele u Velikom Brdu. Iznos ćemo objaviti nakon podjele sakramenata.

Kamenoklesarski radovi: uskoro započinje obnova ulaznog kamenog portala. Započet će i radovi na vanjskoj kamenoj špilji koja će se nalaziti na crkvenom platou. U Velikom tjednu smo napokon dobili dostavu 24 tone dodatnog kamena iz susjedne države jer obližnji kamenolomi nemaju odgovarajući kamen za klesanje.

Župni ured i svete mise: zbog proslave najvećeg kršćanskog blagdana župni ured ne radi ni za pozive ni za poruke od 27. ožujka do 06. travnja. U tjednu od 01. do 06. travnja nema svetih misa zbog godišnjeg odmora. Župnika mijenjaju okolni župnici.