Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
25.03.
Ćiril Jeruzalemski; Salvator
Utorak
26.03.
JOSIP, zaručnik BDM
Srijeda
27.03.
Nicet; Klaudija; Vladislav
Četvrtak
28.03.
Serapion; Vesna; Vlasta
Petak
29.03.
Lea Rimska; Oktavljan
Subota
30.03.
Turibije; Oton; Rebeka
NEDJELJA
31.03.
CVJETNICA. Latin; Javorka; Katarina Švedska

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 24. ožujka 2024.]
UKRATKO: novi okvir Stepinčeve slike, završene „Pučke svete misije”, završena ispovijed po kućama i u bolnici, zahvala za maslinove grančice, ispovijedi, radovi kreativne radionice, Blagovijest, posjete Kristovom grobu, župni ured i svete mise.

Novi okvir Stepinčeve slike: dana 17. ožujka biskup je blagoslovio novi okvir slike bl. Alojzija Stepinca koja se nalazi u župnoj crkvi. Okvir je rad majstora Ivice Trupeljaka. Obojan je u crveno, u stilu je glavnog oltara pa je ukrašen izrezbarenim viticama i listićima. Prema izgledu ovoga okvira radit će se ostali okviri u župnoj crkvi.

Završene „Pučke svete misije”: u dane od 16. do 23. ožujka trajale su u našoj župi „Pučke svete misije”. Program je bio raznovrstan: svakodnevna sveta misa, propovijedi, radionice, susreti, razgovori s misionarima. Hvala svima koji ste sudjelovali na ovom velikom događaju. Također ste se mogli ispovjediti i dogovoriti duhovni razgovor s misionarima. Misije su vodili: p. Mate Kolak, fra Matej Jovanovac, s. Blaženka Marijanović.

Završena ispovijed po kućama i u bolnici: ovaj tjedan završena je ispovijed nemoćnih po kućama. Ispovjeđeno je 163 nemoćnih po kućama. U bolnici je ispovjeđeno oko 90 pacijenata.

Zahvala za maslinove grančice: ovogodišnje maslinove grančice za Cvjetnicu došle su s otoka Hvara. Poslala ih je naša nekadašnja župljanka Mihaela Vidošević r. Đođo koja je živjela u Velikom Brdu.

Ispovijedi: imali ste veoma lijepu priliku za ispovijed tijekom „Pučkih svetih misija”. U ovom tjednu župnik ispovijeda od ponedjeljka do srijede (18:10 – 18:30) i na Veliku subotu (10:00 – 12:00). Župnik neće ispovijedati na Veliki četvrtak, Veliki petak, Vazmeno bdijenje ni na Uskrs.

Radovi kreativne radionice: nakon današnjih svetih misa možete nabaviti radove naše kreativne radionice. Sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Blagovijest: u ponedjeljak, 25. ožujka, slavimo blagdan Navještenja Gospodinova (Blagovijest). Sveta misa je u 18:30 sati.

Posjete Kristovom grobu: neka se članovi župnih zajednica dogovore i podijele termine za molitvu kod Kristovog groba (svakih sat vremena po jedna zajednica). Posjete Kristovom grobu na Veliku subotu su od 10 do 16 sati.

Župni ured i svete mise: zbog proslave najvećeg kršćanskog blagdana župni ured ne radi ni za pozive ni za poruke od 27. ožujka do 06. travnja. U tjednu od 01. do 06. travnja nema svetih misa zbog godišnjeg odmora. Župnika mijenjaju okolni župnici.