Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
19.02.
Konrad; Rajko; Ratko; Blago
Utorak
20.02.
Leon Čudotvor.; Eluterije; kv.
Srijeda
21.02.
Petar Damjanskl; Damir
Četvrtak
22.02.
Katedra sv. Petra; kv.
Petak
23.02.
Polikarp; Grozdan; kv.
Subota
24.02.
Montan; Goran; Modest
NEDJELJA
25.02.
2. Korizmena ¨Pačista¨. Viktorin; Hrvoje; Berislav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 18. veljače 2024.]
UKRATKO: bolnički krevet, križni put, korizmene kuverte, korizmene srijede, kateheze, zaručnički tečaj.

Bolnički krevet: dostavili smo jedan metalni bolnički krevet potrebitoj obitelji na području naše župe. Krevet je iz posudbe Caritasa Sisačke biskupije. Hvala članovima Caritasa na prijevozu i postavljanju.

Križni put: ušli smo u vrijeme korizme. Križni put molimo utorkom i petkom prije svetih misa, oko 18 sati. Utorkom neka križni put organiziraju vjeroučitelji sa školskom djecom. Petkom neka križni put organiziraju sve župne zajednice. Dogovorite se i javite župniku.

Korizmene kuverte: od ove nedjelje uzmite korizmene kuverte. Kuverte se nalaze na polici za tisak. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kuverte predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Korizmene srijede: srijedom neće biti svete mise niti će uredovati župni ured. Srijedama u korizmi održavaju se sastanci Sinode Sisačke biskupije.

Kateheze: započele su kateheze petkom za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici imaju katehezu u pastoralnom centru u 18 sati i ostaju na svetoj misi. Krizmanici započinju svetom misom koja je u 18:30 sati i nastavljaju s katehezom u pastoralnom centru.

Zaručnički tečaj: u našoj župi u 2024. godini zaručnički tečaj odvija se 01.-03. ožujka i 14.-16. lipnja. Susreti su navečer u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.