Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
12.02.
Eulalija; Melecije, Zvonimir
Utorak
13.02.
Katarina Ricci, Božidara
Srijeda
14.02.
Čista srijeda - pepelnica, Valentinovo; Valentin; Zdravko
Četvrtak
15.02.
Klaudije K; Vltomlr; Onezim
Petak
16.02.
Julijana; Onezim; Miljenko
Subota
17.02.
7 utemeljitelja Reda Slugu BDM; Darko
NEDJELJA
18.02.
1. Korizmena ¨Čista¨. Šimun; Gizela; Bernardica

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 11. veljače 2024.]
UKRATKO: Dan bolesnika, Pepelnica, križni put, korizmene kuverte, kateheze, župni ured, korizmene srijede.

Dan bolesnika: proslava Dana bolesnika povodom Gospe Lurdske bit će u ponedjeljak, 12. veljače, na svetoj misi u 11 sati u popovačkoj bolnici (u dvorcu). Svetu misu predslavi sisački biskup.

Pepelnica: u srijedu, 14. veljače, započinjemo vrijeme korizme. Toga dana je obavezan post i nemrs. Post (jedan obrok do sita) obvezuje vjernike od 18. do 60. godine života, nemrs (uzdržavanje od mesa) obvezuje vjernike od 14. godine života.

Križni put: ulazimo u vrijeme korizme. Križni put molimo utorkom i petkom prije svetih misa, oko 18 sati. Utorkom neka križni put organiziraju vjeroučitelji sa školskom djecom. Petkom neka križni put organiziraju sve župne zajednice. Dogovorite se tijekom ovog tjedna i javite župniku.

Korizmene kuverte: od iduće nedjelje na ulazu u crkvu moći ćete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kuvertepredajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Kateheze: započinju kateheze petkom za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici imaju katehezu u pastoralnom centru u 18 sati i ostaju na svetoj misi. Krizmanici započinju svetom misom koja je u 18:30 sati i nastavljaju s katehezom u pastoralnom centru.

Župni ured: u petak, 16. veljače, ne ureduje župni ured.

Korizmene srijede: srijedom, počevši od 21. veljače, neće biti svete mise niti će uredovati župni ured. Srijedama u korizmi održavaju se sastanci Sinode Sisačke biskupije.