Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
05.02.
Valerije; Konstancije; Zdeslav
Utorak
06.02.
Hijacinte; Martina; Gordana
Srijeda
07.02.
Ivan Bosco; Marcela; Vanja
Četvrtak
08.02.
Briglta; Miroslav; Sever
Petak
09.02.
PRIKAZ. GOSP. SVIJEČNICA; Marijan
Subota
10.02.
Sv. Slaž; Sv. Vlaho; Tripun
NEDJELJA
11.02.
5. KROZ GOD. Andrija Corsini; Veronika Jeruz.

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 04. veljače 2024.]
UKRATKO: financijski izvještaj župe, novi uređaji u crkvi, zahvala, župni ured i svete mise, blagoslov slike Milosrdnog Isusa, kateheze, Stepinčevo, ministrantski susreti.

Financijski izvještaj župe: ove nedjelje, 04. veljače, nakon župnih obavijesti čut ćete financijski izvještaj župe, prihode i rashode, usporedne prikaze od 2019. do 2023. godine.

Novi uređaji u crkvi: prošli mjesec postavljena su tri ventilatora koji će nam pomoći u rashlađivanju crkve tijekom ljetnih mjeseci. Na lijevi zid postavljen je veliki televizor (85'') koji će služiti za prikazivanje tekstova pjesama kako biste svi u crkvi mogli pjevati. Uređaji su kupljeni prihodima obiteljskog dara.

Zahvala za pomoć u raspremanju ukrasa: hvala svima koji ste sudjelovali u raspremanju božićnih ukrasa.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan nema svete mise u srijedu 07. veljače, župni ured ne ureduje ni za pozive, ni za poruke, ni za e-mailove od 04. 07. veljače. Svetu misu u utorak predslavi župnik iz Osekova.

Blagoslov slike Milosrdnog Isusa: u utorak, 06. veljače, na kraju svete mise, blagoslovit ćemo sliku Milosrdnog Isusa koja će putovati po obiteljima. Sliku će prvo kod sebe ugostiti članovi molitvene zajednice, a poslije svi zainteresirani. Ako želite kod sebe ugostiti sliku i zajednički moliti pobožnost Milosrdnom Isusu, javite se članovima molitvene zajednice.

Kateheze: susreti kandidata za prvu pričest i krizmu započinju od 08. veljače. Kandidati će sudjelovati na proslavi bl. Alojzija Stepinca (od 08. do 10. veljače) i tako započeti nastavak priprema za sakramente. Prvopričesnici neka sudjeluju u petak, 09. veljače, na križnom putu i svetoj misi. Krizmanici neka sudjeluju u subotu, 10. veljače, na večernjoj svetoj misi i nakon nje ostanu na katehezi u pastoralnom centru.

Proslava bl. Alojzija Stepinca: slavlje suzaštitnika župe bit će od 08. do 10. veljače.
U četvrtak, 08. veljače, započet će klanjanjem u 17:45 sati nakon kojeg je sveta misa.
U petak, 09. veljače, bit će križni put u 17:45 sati nakon kojeg je sveta misa.
U subotu, na sam blagdan, večernja je sveta misa u 18:30 sati koju predvodi o. Danijel Čolo, karmelićanin. Nakon svete mise bit će prigodno predavanje o blaženiku i domjenak za sve župljane. Dođite!

Ministrantski susreti: započeli su ministrantski susreti subotama u 11 sati. Pozivamo nove članove da se priključe ministrantskoj grupi.