Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
29.01.
Valerije; Konstancije; Zdeslav
Utorak
30.01.
Hijacinte; Martina; Gordana
Srijeda
31.01.
Ivan Bosco; Marcela; Vanja
Četvrtak
01.02.
Briglta; Miroslav; Sever
Petak
02.02.
PRIKAZ. GOSP. SVIJEČNICA; Marijan
Subota
03.02.
Sv. Slaž; Sv. Vlaho; Tripun
NEDJELJA
04.02.
5. KROZ GOD. Andrija Corsini; Veronika Jeruz.

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 28. siječnja 2024.]
UKRATKO: pomoć u sanaciji krovišta, dodatni blagoslov obitelji, župni ured, Svijećnica i sveti Blaž, raspremanje božićnih ukrasa, ministrantski susreti, financijski izvještaj župe, kateheze, proslava bl. Alojzija Stepinca.

Dodatna pomoć za stradale u olujnom nevremenu: otkrili smo tijekom blagoslova obitelji da postoji još obitelji čija su krovišta stradala u olujnom nevremenu. Pomogli smo još jednu obitelj s 400 eura jednokratne pomoći. Sredstva su isplaćena iz župnog Caritasa.

Dodatni blagoslov obitelji: tijekom ovog tjedna župnik će pohoditi obitelji koje nisu bile prisutne tijekom redovitog blagoslova obitelji. Svi će prethodno biti kontaktirani.

Župni ured: u utorak, 30. siječnja, zbog obveza u Biskupiji, župni ured ne ureduje. Večernju svetu misu predslavi župnik iz Volodera.

Svijećnica i sveti Blaž: u petak, 02. veljače, na večernjoj svetoj misi u 18:30 sati slavimo svetkovinu Prikazanja Gospodinova (Svijećnica). Svijeće ćete moći uzeti na ulazu u crkvu. Istog dana na kraju svete mise bit će blagoslov grla povodom spomendana svetog Blaža.

Raspremanje božićnih ukrasa: u subotu, 03. veljače u 10 sati, imat ćemo raspremanje božićnih ukrasa i iznijet ćemo borove iz crkve. Dođite pomoći u radovima!

Ministrantski susreti: započeli su ministrantski susreti subotama u 11 sati. Pozivamo nove članove da se priključe ministrantskoj grupi.

Financijski izvještaj župe: iduće nedjelje, 04. veljače, nakon župnih obavijesti čut ćete financijski izvještaj župe, prihode i rashode, usporedne prikaze od 2019. do 2023. godine.

Kateheze: susreti kandidata za prvu pričest i krizmu započinju od 08. veljače. Kandidati će sudjelovati na proslavi bl. Alojzija Stepinca (od 08. do 10. veljače) i tako započeti nastavak priprema za sakramente.

Proslava bl. Alojzija Stepinca: slavlje suzaštitnika župe bit će od 08. do 10. veljače.
U četvrtak, 08. veljače, započet će klanjanjem u 17:45 sati nakon kojeg je sveta misa.
U petak, 09. veljače, bit će križni put u 17:45 sati nakon kojeg je sveta misa.
U subotu, na sam blagdan, večernja je sveta misa u 18:30 sati koju predvodi o. Danijel Čolo, karmelićanin. Nakon svete mise bit će prigodno predavanje o blaženiku i domjenak za sve župljane. Dođite!