Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.08.
Augustin; Tin; Gustav
Utorak
29.08.
Glavosijek Ivana Krstitelja
Srijeda
30.08.
Feliks i Adaukt; Gaudencija
Četvrtak
31.08.
Rajmund, Rajko; Optat
Petak
01.09.
Jošua, Siksto, Terencije, Verena, Viktor
Subota
02.09.
Kalista; Severina; Divna; Veljka
NEDJELJA
03.09.
22. KROZ GOD. Grgur Veliki; Grga; Gordana

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. kolovoza 2023.]
UKRATKO: čišćenje crkve, hodočašće Bratovštine, župni vjeronauk (kateheta, prijavnice, održavanje), udruga „Obzorja nade”, šah, euharistijsko klanjanje, molitve časoslova.

Čišćenje crkve: od rujna se služba čišćenja crkve neće više obavljati po grupama ulica. Hvala svima koji ste sudjelovali, pokazali ste kako se na jedan jednostavan način može služiti Bogu. Službu čišćenja unutrašnjosti crkve i čišćenje pastoralnog centra preuzet će župljanka Renata Bijelić iz ulice Hrvatskih branitelja.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 01. rujna, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača. Ovo će biti posljednje čišćenje crkve po grupama ulica.

Hodočašće Bratovštine: u subotu, 02. rujna u 06 sati, Bratovština hodočasti na Trsat. Prijevoz autobusom im je omogućio Grad pa im ovom prilikom zahvaljujemo.

Kateheta župnog vjeronauka: od ove školske godine službu katehete (župnog vjeroučitelja) za djecu koja se pripremaju za sakramente preuzet će župljanka Jelena Bošnjak iz ulice Alojzija Stepinca. Ona je završila Religijske znanosti na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

Župne kateheze: početkom školske godine djeca drugog, trećeg, sedmog i osmog razreda dobit će prijavnice koje je potrebno ispuniti i predati 17. rujna. U nedjelju 17. rujna, na svetoj misi u 09:30 sati, bit će „Zaziv Duha Svetoga” povodom početka školske godine. Toga dana nakon svete mise bit će kratki roditeljski sastanak. Župne kateheze započet će krajem rujna i održavat će se petkom prije i poslije večernje svete  mise.

Udruga „Obzorja nade”: početkom rujna pozivamo članove udruge „Obzorja nade”  na sastanak kako bismo odlučili što učiniti s udrugom. O sastanku će svi članovi biti obaviješteni na e-mail koji su ostavili udruzi. Pozivamo i nove članove, osobito mlade obitelji. Termin sastanka bit će dogovoren naknadno!

Šah: od kraja kolovoza besplatno ćemo ustupiti na korištenje naš pastoralni centar za djecu koja uče igrati šah u „Šahovskom klubu Popovača”. Djeci će se omogućiti prostor, korištenje župnog interneta i ostalih tehničkih pomagala koja imamo u pastoralnom centru. U planu je da klub koristi prostor u večernjim terminima otprilike tri puta tjedno.

Euharistijsko klanjanje: od rujna ćemo započeti euharistijsko klanjanje četvrtkom, otprilike pola sata prije svete mise. Tekstove i molitve za klanjanje pripremat će Bratovština i molitvena zajednica. Klanjanje će za sada biti dvaput mjesečno.

Molitva časoslova: od rujna ćemo utorkom na večernjoj svetoj misi imati molitvu časoslova. Časoslovi će stajati na ulazu u crkvu, možete ih za vrijeme mise koristiti te poslije vratiti na mjesto. Molitvena zajednica koja se okuplja utorkom naučit će kako se moli časoslov kako bismo jednostavnije zajednički započeli ovu molitvu Crkve. Časoslove možete nabaviti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura).