Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
21.08.
Pio X. papa; Hermogen
Utorak
22.08.
BDM Kraljica; Vladislava
Srijeda
23.08.
Ruža Limska; Filip Benicije
Četvrtak
24.08.
Sv. Bartol apostol; Bariša
Petak
25.08.
Ljudevit kralj; Patricije
Subota
26.08.
Rufin; Zefirin
NEDJELJA
27.08.
21. KROZ GOD. Monika; Honorat; Časlav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. kolovoza 2023.]
UKRATKO: ogrjev za potrebite, sastanak molitvene zajednice, sastanak ŽPV i vjeroučitelja, čišćenje crkve, tri nedjeljne mise, domjenak HEP-a i DVD-a, hodočašća (Ludbreg, Mariazell), časoslov.

Ogrjev za potrebite: u dogovoru s Gradom, drveće kod groblja koje je srušeno u nevremenu, iskoristit ćemo kao ogrjev za potrebite s područja naše župe.

Sastanak molitvene zajednice: u utorak, 22. kolovoza u 19 sati, bit će sastanak molitvene zajednice Milosrdnog Isusa. Pozivaju se članovi zajednice da se odazovu susretu. Dogovorit ćemo se za organizaciju molitve časoslova i sastavljanja molitvi za euharistijsko klanjanje.

Sastanak ŽPV i vjeroučitelja: u srijedu, 23. kolovoza u 19 sati, bit će sastanak Župnog pastoralnog vijeća i vjeroučitelja. Pozivaju se svi članovi da se odazovu ovom susretu. Dogovarat ćemo se o župnom običajniku, definiranju službi vijećnika, osobnim prijedlozima, čišćenju crkve, župnom vjeronauku i preporukama koje su izrečene na ovogodišnjem hodočašću u Mariji Bistrici.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 25. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Povratak na tri nedjeljne mise: od iduće nedjelje, 27. kolovoza, vraćamo se na tri nedjeljne svete mise (08:00, 09:30 i 11:00 sati). Završetkom ljetnog rasporeda vraća se treća sveta misa u 11:00 sati.

Zahvalnost članovima DVD-a i HEP-a: u nevremenu tijekom kojeg je stradalo više objekata na području naše župe, nesebično zalaganje pružili su djelatnici DVD-a i HEP-a. Dana 29. kolovoza u 19 sati u pastoranom centru ćemo iz zahvalnosti za njihov rad organizirati za njih druženje i domjenak.

Hodočašća: u Ludbreg se hodočasti 02. rujna, cijena je 16 eura, više informacija imate na oglasnoj ploči. U Marizell se hodočasti 26. kolovoza, cijena je 50 eura, više informacija možete dobiti u župi Kutina

Novo izdanje časoslova: iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Časoslovi su stigli pa ih možete kupiti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura).