Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.08.
Maksimilijan Kolbe
Utorak
15.08.
VELIKA GOSPA
Srijeda
16.08.
Stjepan Ugarski; Rok
Četvrtak
17.08.
Hijacint; Liberat; Miron
Petak
18.08.
Sv. Jelena Križarica
Subota
19.08.
Ivan Eudes; Ljudevit; Tekla
NEDJELJA
20.08.
20. KROZ GOD. Bernard iz Clarvauxa; Samuel

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. kolovoza 2023.]
UKRATKO: Velika Gospa, hodočašće (Savski Nart, Marija Bistrica), čišćenje crkve, blagoslov nadgrobnog spomenika Julija Banderiera, godišnjica župnog klanjanja, posvete župne crkve, smrti Zorke Sever, zahvalnost DVD-u i HEP-u, pomoć stradalima u oluji, časoslov.

Velika Gospa: sveta misa na svetkovinu Uznesenja BDM, 15. kolovoza, je u 9:30 sati. Uoči blagdana Velike Gospe, u ponedjeljak, 14. kolovoza, večernja sveta misa je u 18:30 sati. Proštenje u susjednoj župi, u kapeli u Potoku, je u 11:00 sati.

Hodočašće u Savski Nart: Bratovština organizira hodočašće u Savski Nart, povodom svetkovine Velike Gospe, 15. kolovoza. Polazak je u 9 sati, sudjelovali bi na svetoj misi i druženju. Išlo bi se u posjet bivšem župniku vlč. Mati Draganoviću. Autobus je popunjen! Cijena karte je 10 eura.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 18. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV.  grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 19. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 10 eura za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu. Upišite se nakon svetih misa ili u radno vrijeme župnog ureda.
Plan hodočašća: sveta misa je u 11 sati, prije svete mise je križni put, nakon svete mise slobodno vrijeme do 16 sati. U 16 sati idemo u posjet u dvorac Oršić, spomen-mjesto seljačke bune, na obilazak, kavu i kolače. Polazak u Popovaču je oko 18 sati.

Blagoslov nadgrobnog spomenika Julija Banderiera: iduće nedjelje, 20. kolovoza, oko 09:00 sati, bit će blagoslov nadgrobnog spomenika Julija Banderiera. Molimo da župljani koji su na svetoj misi u 08:00 sati ostanu na blagoslovu, a koji dolaze na drugu misu, dođite ranije, oko 09:00 sati, na ulaz u groblje pa ćemo zajedno u procesiji od ulaza u groblje doći do spomenika.

Godišnjica župnog klanjanja, posvete crkve i smrti Zorke Sever: iduće nedjelje, 20. kolovoza, obilježit ćemo godišnjicu župnog klanjanja, posvete crkve i smrti uzorne župljanke Zorke Sever. Nakon blagoslova nadgrobnog spomenika uputit ćemo se na grob Zorke Sever. Nakon svete mise u 09:30 sati bit će godišnje župno klanjanje pa ostanite.

Zahvalnost članovima DVD-a i HEP-a: u nevremenu tijekom kojeg je stradalo više objekata na području naše župe, nesebično zalaganje pružili su djelatnici DVD-a i HEP-a. Stoga, krajem kolovoza, iz zahvalnosti za njihov rad, kao župa ćemo za njih organizirati  druženje i domjenak u prostoru našeg pastoralnog centra.

Pomoć stradalima u oluji: naš Caritas će financijski pomoći župljanima čiji su objekti teže stradali u oluji. Za dobivanje pomoći potrebno je priložiti račune o popravku ili sliku stradalog objekta ili slični dokaz kako bismo vam dali financijsku pomoć. Slobodno se obratite župniku u uredovno vrijeme ureda, porukom ili e-mailom. Dokumente dostavite još ovaj tjedan.

Novo izdanje časoslova: iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Časoslovi su stigli pa ih možete kupiti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura).