Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
31.07.
Ignacije Lojolski; Vatroslav
Utorak
01.08.
Alfons Liguori; Vjera; Nada
Srijeda
02.08.
Gospa od Anđela; Euzebije V.
Četvrtak
03.08.
Bl. Auguslin Kažotić, Lidija
Petak
04.08.
Ivan Marija Vianney, Justin
Subota
05.08.
Gospa Snježna; Nives; Snježana
NEDJELJA
06.08.
18. KROZ GOD. PREOBRAŽENJE GOSP.
Ponedjeljak
07.08.
Siksto papa; Kajetan; Donat
Utorak
08.08.
Dominik; Nedjeljko; Dinko
Srijeda
09.08.
Sv. Edita Stein; Roman; Firrnin, Tvrk
Četvrtak
10.08.
Lovro dakon; Lovorka
Petak
11.08.
Sv. Klara; Jasna; Suzana
Subota
12.08.
Anicet; Hilarija; Veselka
NEDJELJA
13.08.
19. KROZ GOD. Poncijan i Hipolit; Filomena

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. srpnja 2023.]
UKRATKO: akcija MIVA, pomoć stradalima u oluji, svete mise i župni ured, čišćenje crkve, časoslov, hodočašća (Savski Nart, Marija Bistrica), zahvalnost DVD-u i HEP-u.

Akcija MIVA: prošle nedjelje održana je akcija MIVA povodom koje smo blagoslovili vaša vozila. Podijelili smo sve sličice, što znači da smo blagoslovili oko 100 vozila. Prikupili smo 420 eura za pomoć misionarima. Iznos je proslijeđen u misijski ured u Zagrebu. Hvala svima koji ste sudjelovali!

Pomoć stradalima u oluji: naš Caritas će financijski pomoći župljanima čiji su objekti teže stradali u oluji. Za dobivanje pomoći potrebno je priložiti račune o popravku ili sliku stradalog objekta ili slični dokaz kako bismo vam dali financijsku pomoć. Slobodno se obratite župniku u uredovno vrijeme ureda, porukom ili e-mailom.

Svete mise i župni ured: do 11. kolovoza zbog godišnjih odmora župni ured ne ureduje za pozive, poruke i e-mailove. Svete mise u tjednu su u petak (04. i 11. kolovoza).

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 11. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Novo izdanje časoslova: prošli mjesec iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Časoslovi su stigli pa ih možete kupiti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura).

Hodočašće u Savski Nart: Bratovština organizira hodočašće u Savski Nart, povodom svetkovine Velike Gospe, 15. kolovoza. Polazak je u 9 sati, sudjelovali bi na svetoj misi i druženju. Išlo bi se u posjet bivšem župniku vlč. Mati Draganoviću. Upišite se nakon svetih misa ili u radno vrijeme župnog ureda.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 19. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 10 eura za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu. Upišite se nakon svetih misa ili u radno vrijeme župnog ureda.

Zahvalnost članovima DVD-a i HEP-a: u nevremenu tijekom kojeg je stradalo više objekata na području naše župe, nesebično zalaganje pružili su djelatnici DVD-a i HEP-a. Stoga, krajem kolovoza, iz zahvalnosti za njihov rad, kao župa ćemo za njih organizirati  druženje i domjenak u prostoru našeg pastoralnog centra.