Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
24.07.
Kristina; Mirjana; Kunigunda
Utorak
25.07.
Jakov, apostol; Kristofor
Srijeda
26.07.
Joakim i Ana roditelji BDM
Četvrtak
27.07.
Klement Ohridski, Klemo
Petak
28.07.
Prohor, Nikanor, Viktor I., Nazarije
Subota
29.07.
Marta; Flora; Blaženka
NEDJELJA
30.07.
17. KROZ GOD. Petar Krizolog; Rufln; Anđa

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. srpnja 2023.]
UKRATKO: pomoć stradalima u oluji, blagoslov vozila, odgođen blagoslov spomenika Juliju Banderieru, sv. Ana, čišćenje crkve, časoslov

Pomoć stradalima u nevremenu: naš Caritas će financijski pomoći župljanima čiji su objekti teže stradali u nevremenu. Za dobivanje pomoći potrebno je priložiti račune o popravku ili sliku stradalog objekta ili slični dokaz kako bismo vam dali financijsku pomoć. Slobodno se obratite župniku u uredovno vrijeme ureda, porukom ili e-mailom.

Akcija MIVA: povodom humanitarne akcije za pomoć u nabavci vozila za misionare imamo danas nakon svetih misa, blagoslov osobnih automobila i drugih prijevoznih sredstava. Svoj dar prilikom blagoslova možete ostaviti u škrabici na ulazu u crkvu. Prihod je namijenjen za misionare, kao dokaz o blagoslovu vozila dobit ćete prigodnu misijsku sličicu koju možete zalijepiti na svoje vozilo.

Odgođen blagoslov nadgrobnog spomenika: zbog nevremena i nepredviđenih okolnosti nije dovršeno postavljanje završne ploče na spomenik stoga će blagoslov nadgrobnog spomenika Juliju Banderieru biti u kolovozu.

Svete mise i župni ured: ovaj tjedan svete mise u tjednu su u utorak i petak. Te dane ureduje i župni ured za pozive i dolaske. Od 30. srpnja zbog godišnjih odmora župni ured je zatvoren do 10. kolovoza.

Proslava sv. Ane: župa Osekovo slavi sv. Anu. Bit će trodnevnica u večernjim satima (18:00 sati) od 23. srpnja. Na sam blagdan, 26. srpnja, svete mise su u 11:00 i 18:00 sati. Ove godine nećemo organizirano hodočastiti pješke.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 28. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  II. grupa, ulice: Stepinčeva, Raičevac, Nemčićeva, Lovraka, Banderiera, Badalića.

Novo izdanje časoslova: prošli mjesec iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Časoslovi su stigli pa ih možete kupiti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura).

Hodočašće u Savski Nart: Bratovština organizira hodočašće u Savski Nart, povodom svetkovine Velike Gospe, 15. kolovoza. Polazak je u 9 sati, sudjelovali bi na svetoj misi i druženju. Išlo bi se u posjet bivšem župniku vlč. Mati Draganoviću. Upišite se nakon svetih misa ili u radno vrijeme župnog ureda.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 19. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 10 eura za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu. Upišite se nakon svetih misa ili u radno vrijeme župnog ureda.