Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
17.07.
Aleksije; Branko; Marcelina
Utorak
18.07.
Friderik; Simforoza; Ljuba
Srijeda
19.07.
Aurelija;Zora;Zlatka;Makrina
Četvrtak
20.07.
Ilija prorok; Margareta; llijana
Petak
21.07.
Lovro Brindiški, Danijel pr., Dane, Danica
Subota
22.07.
Marija Magdalena; Manda
NEDJELJA
23.07.
16. KROZ GOD. Brigita; Apolinar; Valerijan

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. srpnja 2023.]
UKRATKO: prodaja aromatičnih jastuka, čišćenje crkve, časoslov, blagoslov vozila, blagoslov spomenika Juliju Banderieru, sv. Ana.

Prodaja aromatičnih jastuka: ispred crkve možete nabaviti jastuke punjene smiljem i lavandom koje su ubrani u našem crkvenom dvorištu. Cijena je 5 eura. Prihod od prodaje namijenjen je za župni Caritas.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 21. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Novo izdanje časoslova: prošli mjesec iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Časoslovi su stigli pa ih možete kupiti u župnom uredu po promotivno cijeni (20 eura).

Akcija MIVA: povodom humanitarne akcije za pomoć u nabavci vozila za misionare imat ćemo iduće nedjelje, 23. srpnja nakon svetih misa, blagoslov osobnih automobila i drugih prijevoznih sredstava. Svoj dar prilikom blagoslova moći ćete ostaviti u škrabici na ulazu u crkvu. Prihod je namijenjen za misionare, kao dokaz o blagoslovu vozila dobit ćete prigodnu misijsku sličicu koju možete zalijepiti na svoje vozilo. Toga dana svoja vozila parkirajte na parkiralištu preko puta crkve.

Blagoslov nadgrobnog spomenika Juliju Banderieru: ovaj tjedan bi trebali biti završeni radovi na nadgrobnom spomeniku Juliju Banderieru. Prije par mjeseci, u travnju, uklonjen je stari spomenik, napravljeni su novi temelji, proširena je staza, temelj je obložen u mramor. Sada je izrađena umjetnička nadgrobna ploča u obliku popovačke crkve. Blagoslov će biti nakon blagoslova vozila, znači iduće nedjelje, 23. srpnja, oko 09:10 sati. Molimo da župljani koji su na svetoj misi u 08:00 sati ostanu na blagoslovu, a koji dolaze na drugu misu, dođite ranije, oko 09:10 sati, na ulaz u groblje pa ćemo zajedno u procesiji od ulaza u groblje doći do spomenika.

Proslava sv. Ane: župa Osekovo slavi sv. Anu. Bit će trodnevnica u večernjim satima (18:00 sati) od 23. srpnja. Na sam blagdan, 26. srpnja, svete mise su u 11:00 i 18:00 sati. Ove godine nećemo organizirano hodočastiti pješke.