Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
10.07.
Amalija; Ljubica; Rufina
Utorak
11.07.
Benedikt op.; Benko; Olga
Srijeda
12.07.
Mohor, Ivan Gualberti; Mislav
Četvrtak
13.07.
MAJKA BOŽJA BISTRIČKA
Petak
14.07.
Kamilo de Lellis, Angelina, Gašpar
Subota
15.07.
Presveti Otkupitelj; Dobriša
NEDJELJA
16.07.
15. KROZ GOD. Gospa Karmel.; Karmela

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 09. srpnja 2023.]
UKRATKO: likovna kolonija, branje mediteranskog bilja, župni ured i svete mise, čišćenje crkve, časoslov, blagoslov vozila.

Likovna kolonija: u subotu, 08. srpnja, održana je likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo dvadesetak umjetnika. Izložbu radova možete pogledati u pastoralnom centru.

Branje mediteranskog bilja: u ponedjeljak, 10. srpnja od 17 sati, brat ćemo mediteransko bilje koje je u crkvenom dvorištu. Ponesite srp ili škare. Beremo lavandu i smilje koje stavljamo na sušenje u pastoralni centar.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan, u srijedu 12. srpnja, nema svete mise i ne radi župni ured.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 14. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Novo izdanje časoslova: prošli mjesec iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Zainteresirani za kupnju časoslova po promotivnoj cijeni (20 eura) neka se jave župniku. 

Akcija MIVA: povodom humanitarne akcije za pomoć u nabavci vozila za misionare imat ćemo u nedjelju, 23. srpnja nakon svetih misa, blagoslov osobnih automobila i drugih prijevoznih sredstava. Svoj dar za blagoslov možete ostaviti u škrabici na ulazu u crkvu. Prihod je namijenjen za misionare, a kao dokaz o blagoslovu vozila dobit ćete prigodnu misijsku sličicu koju možete zalijepiti na svoje vozilo. Toga dana svoja vozila parkirajte na parkiralištu preko puta crkve.